ART. SPOŻYWCZE

Łącznie produktów: 3785

Syrop z agawy (zwany także nektarem z agawy) jest środkiem słodzącym produkowanym w Meksyku z niektórych gatunków agawy. Ma przyjemny smak, porównywalny ze słabym miodem. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu, dzięki czemu znalazł wiele zastosowań w sztuce kulinarnej.

Zdrowy i smaczny baton migdałowy. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Chałwa to słodki przysmak tradycyjny w krajach takich jak Turcja czy Grecja. Wyrabiana jest z prażonego i przemielonego sezamu. Słodzona naturalnym ekologicznym miodem. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Przepyszna konfitura z malin słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Przepyszna konfitura z moreli słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Przepyszna konfitura truskawkowa słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Przepyszna konfitura wiśniowa słodzona sokiem z agawy i sokiem jabłkowym. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Zdrowe i pożywne musli orkiszowe. Idealne na dobre rozpoczęcie dnia. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Ekologiczne pieczywo chrupkie, niezwykle lekkie i aromatyczne. Wyprodukowane zostało wyłącznie z pełnoziarnistej mąki, dzięki czemu zachowało najważniejsze wartości odżywcze znajdujące się w łusce ziarna. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Ekologiczne pieczywo chrupkie, niezwykle lekkie i aromatyczne. Wyprodukowane zostało wyłącznie z pełnoziarnistej mąki, dzięki czemu zachowało najważniejsze wartości odżywcze znajdujące się w łusce ziarna. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Ekologiczne pieczywo chrupkie, niezwykle lekkie i aromatyczne. Wyprodukowane zostało wyłącznie z pełnoziarnistej mąki, dzięki czemu zachowało najważniejsze wartości odżywcze znajdujące się w łusce ziarna. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Zdrowy i smaczny baton amarantusowy w gorzkiej czekoladzie. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Ekologiczna gęsta pasta z zielonego groszku i orientalnych przypraw. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie.

Ekologiczna pasta z dodatkiem trzech rodzajów papryczek.

Ekologiczna pasta warzywna z dodatkiem szpinaku oraz orzeszków piniowych.

Taniej 4,29 zł

100% sok z miąższu owoców gravioli, pochodzącej z Ameryki Środkowej.

W liściach pokrzywy obecne są znaczne ilości: chlorofilu, β–karotenu, fitoncydów, ksantofili, witaminy C, poza tym garbniki, glikokininy oraz magnez, żelazo, fosfor, krzem.

W liściach pokrzywy obecne są znaczne ilości: chlorofilu, β–karotenu, fitoncydów, ksantofili, witaminy C, poza tym garbniki, glikokininy oraz magnez, żelazo, fosfor, krzem.

Karczoch uprawiany był przez starożytnych Egipcjan. Znany był również starożytnym Rzymianom i Grekom, którzy cenili go nie tylko za jego walory smakowe, ale również za właściwości lecznicze.

Karczoch uprawiany był przez starożytnych Egipcjan. Znany był również starożytnym Rzymianom i Grekom, którzy cenili go nie tylko za jego walory smakowe, ale również za właściwości lecznicze.

Owoce żurawiny to naturalne źródło flawonoidów, antyoksydantów, antocyjanów i pektyny, a także witamin: C, B1, B2, PP, prowitaminy A, błonnika oraz żelaza, potasu, wapnia i magnezu.

Owoce żurawiny to naturalne źródło flawonoidów, antyoksydantów, antocyjanów i pektyny, a także witamin: C, B1, B2, PP, prowitaminy A, błonnika oraz żelaza, potasu, wapnia i magnezu.

Granat ma dobroczynne właściwości granatów były znane już starożytnym Sumerom. Na bliskim wschodzie uznawano go za szczególny owoc, m.in. w judaizmie, gdzie miał on duże znaczenie obrzędowe.

Granat ma dobroczynne właściwości granatów były znane już starożytnym Sumerom. Na bliskim wschodzie uznawano go za szczególny owoc, m.in. w judaizmie, gdzie miał on duże znaczenie obrzędowe.

Owoc Noni stosowany był w polinezyjskiej medycynie ludowej. Owoc noni to źródło serotoniny nazywanej również hormonem szczęścia i melatoniny, których prawidłowy poziom odpowiada za samopoczucie i dobry nastrój.

Owoc Noni stosowany był w polinezyjskiej medycynie ludowej. Owoc noni to źródło serotoniny nazywanej również hormonem szczęścia i melatoniny, których prawidłowy poziom odpowiada za samopoczucie i dobry nastrój.

Jagody czarnego bzu są jednym z najbogatszych źródeł antocyjanów, które stymulują system immunologiczny. Świeże owoce nie nadają się do spożycia, dlatego najlepiej przygotowywać z nich sok.

Owoce aronii zawieraj antocyjany -  związki zwalczające wolne rodniki. Są źródłem witamin: A, C, E, P oraz biopierwiastków, błonnika, pektyny, makro i mikroelementów.

Owoce malin mają dużą zawartość błonnika i pektyn, garbników, antocyjanów, puryn, lecytyny i fitosterolu. Maliny są również bogate w kwasy organiczne, m.in.: kwas jabłkowy i cytrynowy.

Owoc mango jest bogaty w witaminy A, C, PP, E, z grupy B i minerały: potas, magnez, fosfor, wapń, sód, żelazo, miedź, flawonoidy, błonnik oraz lupeol, będący antyoksydantem.

Rokitnik zawdzięcza nie tyle barwie jagód, co wszechstronnemu zastosowaniu i wartości odżywczej.

Owoce dzikiej róży był także szeroko stosowane jako środek ogólnie wzmacniający organizm i wpływający na jego witalność.

Głóg zawiera bioflawonoidy, które m.in. wspomagają działanie witaminy C i wykazują działanie wzmacniające układ krwionośny oraz kwasy organiczne.

Śliwki są bogate w witaminy i składniki mineralne, przede wszystkim zaś w witaminę A i rzadko występującą w owocach witaminę E.

Burak zawiera wiele cennych pierwiastków takich jak wapń, potas, fosfor, żelazo, magnez, kobalt a także witaminy A, C, B1.

Jagody Goji to owoce o dużej wartości odżywczej gdyż zawierają tryptofan – naturalny środek pobudzający organizm do wytwarzania hormonu szczęścia serotoniny, oraz melatoniny odpowiedzialnej za dobry sen.

Taniej 2,19 zł

Owocom Acai nie brakuje kompletu pierwiastków i witamin: B1, B2, C, E, beta karoten, wapń, fosfor, potas, żelazo, białko.

Czarna Rzepa zawiera witaminy z grupy B oraz witaminy C i A. Jest źródłem dobrze przyswajalnych pierwiastków: potasu, żelaza, magnezu, cynku i wapnia.

Taniej 3,00 zł

Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, wiedzie prym wśród owoców pod względem zawartości witaminy C.

Owoce derenia charakteryzują się cierpkim smaku porównywanym do pośredniego między żurawiną a wiśnią.

Sok EkaVit + ŻEŃ-SZEŃ to mieszanka dwunastu soków łącząca w sobie ich dobroczynne właściwości.

Sok z owoców jeżyny zawiera wiele cennych witamin i pierwiastków, do których należy m.in.: witaminy B1, B2, B6, B12, C, PP, prowitamina A oraz magnez, żelazo, potas, fosfor i wapń.

Naturalny 100% sok z owoców pigwy. Pigwa jest naturalną skarbnicą witamin, jej owoce mają dużo witaminy C (siedem razy więcej niż cytryna).

Naturalny sok z Aloesu. Sok ten jest bez konserwantów, bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Naturalny sok z Aloesu. Sok ten jest bez konserwantów, bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Naturalny sok z Morwy Białej. Sok ten jest bez konserwantów, bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Maqui Berry to sok, czerpany z owoców jagód maqui pochodzących z Ameryki Południowej, które są niezwykle bogatym źródłem bioaktywnych składników.

Naturalny sok z Aloesu z miąższem. Sok ten jest bez konserwantów, bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Owoce dyni posiadają też wyjątkowo wiele składników mineralnych i witamin.

Ostropest, jest to roślina jednoroczna z rodziny astrowatych, występująca w całym basenie Morza Śródziemnego, blisko spokrewniona ze słonecznikiem.

Nazwa „Skrzyp” pochodzi od charakterystycznego „skrzypnięcia” jakie wydaje z siebie ta roślina pod wpływem przydepnięcia.

Surowcem używanym w kosmetologii są świeże liście i szczyty pędów, z których otrzymuje się płyn.

Olej arganowy zwany jest również płynnym złotem czy złotem Berberów.

Czarnuszka była nazywana „Złotem Faraonów”. Znana również jako czarny kminek egipski od wieków ceniona jest ze względu na charakterystyczny, dość intensywny, pieprzno-korzenny smak.

Olej ten pozyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion ogórecznika lekarskiego.

Najcenniejszymi składnikami oleju z wiesiołka są kwas linolowy i gamma linolenowy.

Camu Camu zajmuje drugie miejsce pod kątem zawartości witaminy C w owocu (na pierwszym miejscu jest owoc Kakadu z Australii). Owoce dostarczają ponad 2 gramy witaminy C na 100 gramów surowca.

Naturalny sok z Morwy Białej. Sok ten jest bez konserwantów, bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Góra