OLEJE I OLIWY

Łącznie produktów: 157

Doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Produkt pochodzący z upraw ekologicznych.

Doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Produkt pochodzący z upraw ekologicznych.

Oliwa z oliwek extra virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek - Biancolilla. Oliwa o  jasnozielonej  barwie  z żółtymi refleksami.

Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.

Wegański mus ze zmielonego sezamu łuszczonego. Bogaty w magnez, wapń, żelazo i witaminy B1 oraz B6. Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.

Olej kokosowy, to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych.

Olej kokosowy, to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych.

Olej kokosowy, to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych.

Olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych.

Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.

Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Można go też stosować do zabiegów kosmetycznych, posiada dużo właściwości zdrowotnych i leczniczych Przez większość lekarzy uważany za najzdrowszy olej na świecie.

Olej krokoszowy tłoczony jest na zimno z dojrzałych nasion krokosza barwierskiego. Charakteryzuje się łagodnym, wykwintnym smakiem pasującym idealnie do sałatek, surówek i dań ziemniaczanych.

Zimno tłoczony olej lniany jest oprócz ryb podstawowym źródłem życiodajnych kwasów Omega 3 i Omega 6. Wytłoczony olej z nasion roślin oleistych, zawiera w sobie, od kilku do kilkunastu, różnego rodzaju kwasów tłuszczowych oraz witaminy: A, E, D3, K.

Olej migdałowy dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości. Tłoczony na zimno, zawiera kwas olejowy i kwas linolowy, witaminy i minerały.

Olej tłoczony z odmian rzepaku podwójnie ulepszonego. Jest bogatym źródłem steroli roślinnych, tak jak oleje sojowy i kukurydziany. Badania nad olejem rzepakowym dowiodły że zawiera on znaczniejszą ilość kwasu linolowego (omega-6) niż w przypadku oliwy.

Powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamu. Sezam to nasiona oleiste o wysokim stopniu zaolejenia, sięgającym 50%. W swoim składzie ma przeważającą część nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9 ok. 41-43%), które odgrywają kluczową rolę w zachowaniu zdrowia.

Taniej -10%

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z miąższu owoców awokado uprawianych na ekologicznych plantacjach. Olej charakteryzuje się jasno zieloną barwą oraz łagodnym smakiem i aromatem awokado.

Olej ten charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu. Stosowany do sałatek z orzechami, sosów i dressingów, bywa używany szczególnie w daniach kuchni chińskiej, francuskiej i włoskiej.

Otrzymywany jest z orzechów ziemnych. Jest bogatym źródłem magnezu, potasu, miedzi i kwasu foliowego. Zawiera naturalny antyutleniacz – resweratrol. Poprzez mieszaninę w proporcjach 1:2 z innym olejem roślinnym można zredukować jego 'ciężkość'.

Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz przeróżnych sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Bardzo dobrze wchłania się w potrawy, jego wysoka temperatura spalania powoduje niesamowicie komfortowe smażenie.

Olej z pestek moreli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jest to mieszanka ekologicznych olei rzepakowego, słonecznikowego i oliwy z oliwek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

Ekologiczna oliwa z oliwek przeznaczona głównie do smażenia.

Olej z nasion czarnuszki Bio Planete tłoczony jest z wysokiej jakości nasion egipskich, a następnie jednokrotnie filtrowany.

Ma czysty smak świeżych kokosów oraz wysoką zawartość kwasu laurynowego.

Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Bardzo dobrze wchłania się w potrawy, jego wysoka temperatura spalania powoduje niesamowicie komfortowe smażenie.

Nowy, zdrowy olej przyciąga swoich klientów poprzez doskonałe połączenie  Ghee i łagodnego oleju słonecznikowego.

Olej z nasion ostropestu idealnie nadaje się do sałatek, dressingów i dipów, ale także do przyprawiania dań ciepłych, jogurtów czy koktajli typu smoothies.

 Ekologiczny olej z lnianki. Olej ten ma charakterystyczny smak i zapach – lekko korzenny, kolor zaś złocisty. 

Miłośnicy naturalnych olejów będą zachwyceni! Wraz z nadejściem tegorocznego sezonu trufli, firma Bio Planete oferuje pyszny truflowy olej. 

Olej do płukania ust zawiera pakiet korzyści: pomaga odtruć i wzmocnić całe ludzkie ciało, ale także chroni i utrzymuje naturalną mikroflorę jamy ustnej.

Tłoczony na zimno jest jednocześnie delikatnym olejem Gourmet o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych. 

Ekologiczny olej z prażonych nasion sezamu.

Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Bardzo dobrze wchłania się w potrawy, jego wysoka temperatura spalania powoduje niesamowicie komfortowe smażenie.

Góra