Oleje, Oliwy, Octy

Łącznie produktów: 239

Olej arganowy zwany jest również płynnym złotem czy złotem Berberów.

Czarnuszka była nazywana „Złotem Faraonów”. Znana również jako czarny kminek egipski od wieków ceniona jest ze względu na charakterystyczny, dość intensywny, pieprzno-korzenny smak.

Olej ten pozyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion ogórecznika lekarskiego.

Najcenniejszymi składnikami oleju z wiesiołka są kwas linolowy i gamma linolenowy.

Naturalny olej z nasion konopi.

Naturalny olej z pestek dyni.

Produkt zawiera laktozę, orzechy macadamia.

Wegetariańska margaryna, bez nabiału zwierzęcego.

Wegetariańska margaryna, bez nabiału zwierzęcego.

Wegetariańska margaryna, bez nabiału zwierzęcego.

Wegetariańska margaryna, bez nabiału zwierzęcego.

Pochodzący z Modeny ocet balsamiczny z ekologicznych winogron Emilian, leżakowany w tradycyjnych drewnianych beczkach. Idealny do kuchni śródziemnomorskiej, m.in. do mięs, sałat, marynat i sosów. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych

Ocet jabłkowy Bio z zawartością 5% kwasu octowego. Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Produkt pochodzący z upraw ekologicznych.

Doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Produkt pochodzący z upraw ekologicznych.

OCET BALSAMICZNY Z MODENY PREMIUM -Wspaniały smak, który wynika z użycia najlepszych odmian winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta Fortana, Montuni. Szczególnie nadaje się do lodów, owoców i sera.

Ekologiczny, niefiltrowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5%. Wyprodukowany w 100% z Włoskich owoców.

Oliwa z oliwek extra virgin jest wykonana przy użyciu jednej odmiany oliwek - Biancolilla. Oliwa o  jasnozielonej  barwie  z żółtymi refleksami.

Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.

Wegetariańska margaryna, bez nabiału zwierzęcego.

Pasta z migdałów o stosunkowo niskiej zawartości tłuszczów nasyconych.

Masło ghee, inaczej zwane masłem klarowanym, powstaje poprzez długotrwałe gotowanie masła na małym ogniu.

Genmai Su jest octem o miodowym kolorze i łagodnym i orzeźwiającym smaku, który jest wynikiem rodzaju użytego ryżu i sposobem wytwarzania. Jest mniej kwaśny niż zwykły ocet.

Ekologiczny krem na bazie daktyli z dodatkiem kakao i oleju kokosowego. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do placuszków, naleśników, kanapek, ciast i innych wypieków.

Ocet nie z koncentratu, niepasteryzowany.

Wegański mus ze zmielonego sezamu łuszczonego. Bogaty w magnez, wapń, żelazo i witaminy B1 oraz B6. Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.

Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową.

Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową.

Olej kokosowy, to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych.

Olej kokosowy, to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych.

Olej kokosowy, to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych.

Olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych.

Ocet jabłkowy jest produktem znanym od setek lat. Już w starożytnej medycynie doceniano jego właściwości takie jak: zapobieganie kamieniom pęcherza i infekcjom układu moczowego, wzmocnienie sytemu immunologicznego...

Produkt nie jest filtrowany. Regularne picie octu cydrowego, to świetny sposób na detoksykację organizmu.

Ocet winny z białych winogron.

Ocet winny z czerwonych winogron.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych.

Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Ma czysty smak świeżych kokosów oraz wysoką zawartość kwasu laurynowego.

Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.

Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Można go też stosować do zabiegów kosmetycznych, posiada dużo właściwości zdrowotnych i leczniczych Przez większość lekarzy uważany za najzdrowszy olej na świecie.

Olej krokoszowy tłoczony jest na zimno z dojrzałych nasion krokosza barwierskiego. Charakteryzuje się łagodnym, wykwintnym smakiem pasującym idealnie do sałatek, surówek i dań ziemniaczanych.

Zimno tłoczony olej lniany jest oprócz ryb podstawowym źródłem życiodajnych kwasów Omega 3 i Omega 6. Wytłoczony olej z nasion roślin oleistych, zawiera w sobie, od kilku do kilkunastu, różnego rodzaju kwasów tłuszczowych oraz witaminy: A, E, D3, K.

Olej migdałowy dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości. Tłoczony na zimno, zawiera kwas olejowy i kwas linolowy, witaminy i minerały.

Olej tłoczony z odmian rzepaku podwójnie ulepszonego. Jest bogatym źródłem steroli roślinnych, tak jak oleje sojowy i kukurydziany. Badania nad olejem rzepakowym dowiodły że zawiera on znaczniejszą ilość kwasu linolowego (omega-6) niż w przypadku oliwy.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z miąższu owoców awokado uprawianych na ekologicznych plantacjach. Olej charakteryzuje się jasno zieloną barwą oraz łagodnym smakiem i aromatem awokado.

Olej ten charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu. Stosowany do sałatek z orzechami, sosów i dressingów, bywa używany szczególnie w daniach kuchni chińskiej, francuskiej i włoskiej.

Otrzymywany jest z orzechów ziemnych. Jest bogatym źródłem magnezu, potasu, miedzi i kwasu foliowego. Zawiera naturalny antyutleniacz – resweratrol. Poprzez mieszaninę w proporcjach 1:2 z innym olejem roślinnym można zredukować jego 'ciężkość'.

Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz przeróżnych sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

Góra