Oleje, Oliwy, Octy

Łącznie produktów: 258

Wegetariańska margaryna, bez nabiału zwierzęcego.

Olej dla dzieci ekologiczny jest ważną częścią zbilansowanej diety podczas zaprzestania karmienia piersią.

Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Bardzo dobrze wchłania się w potrawy, jego wysoka temperatura spalania powoduje niesamowicie komfortowe smażenie.

Taniej -7%

Do smarowania pieczywa, krakersów, wafli, naleśników itp. Do przygotowania kremów, polew, sosów, ciast, lodów itp.

Ekologiczne masło z migdałów z dodatkiem soli.

Taniej -7%

Krem z pestek dyni, składa się wyłącznie ze świeżo palonych i zmielonych ekologicznych nasion dyni.

Oliwa ta wytwarzana jest metodami naturalnymi. Oliwa GABRO wyciskana jest we włoskiej Kalabrii sposobem tradycyjnym na zimno wyłącznie z owoców drzew kultywowanych metodami ekologicznymi na wybrzeżu Morza Jońskiego.

Taniej -7%

Ekologiczny krem orzechowy na bazie nieprażonych orzechów nerkowca.

Taniej -7%

Produkt zawiera laktozę, orzechy macadamia.

Nierafinowany surowy olej z orzechów kokosowych tłoczony na zimno.

Taniej -7%

Warstwa oleju z orzechów na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Krem należy dobrze wymieszać.

Ekologiczny olej kokosowy, całkowicie naturalny, tłoczony na zimno. Idealny do smażenia. Można go też stosować do zabiegów kosmetycznych, posiada dużo właściwości zdrowotnych i leczniczych Przez większość lekarzy uważany za najzdrowszy olej na świecie.

Olej słonecznikowy do smażenia z pierwszego tłoczenia ziaren słonecznika, pochodzących z upraw spełniających standardy rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne mleczko kokosowe firmy Ecomil bez dodatku cukru.

Olej ten tłoczony jest z nasion wiesiołka dwuletniego. W swym składzie zawiera kwas tłuszczowy: linolowy oraz kwas gamma-linolenowy.

Masło ghee podczas klarowania usuwają się z masła elementy białka i innych substancji, pozostawiając sam tłuszcz. 

Ekologiczne masło sezamowe tahini.

Taniej -7%

Naturalna mieszanka wyłącznie z ekologicznych migdałów. Mus bogaty jest  w wapń, magnez, żelazo, witaminy E, B2. Nie zawiera sztucznych konserwantów, emulgatorów i barwników.

Taniej -7%

Ekologiczne i zdrowe masło migdałowe.

Taniej -7%

Ekologiczne masło orzechowe bez dodatku soli i cukru.

Czarnuszka była nazywana „Złotem Faraonów”. Znana również jako czarny kminek egipski od wieków ceniona jest ze względu na charakterystyczny, dość intensywny, pieprzno-korzenny smak.

Masło ghee podczas klarowania usuwają się z masła elementy białka i innych substancji, pozostawiając sam tłuszcz. 

Taniej 7,00 zł

Organiczny mus z orzechów kokosowych to naturalny produkt, doskonały dla osób szukających kokosowego musu, kremu, masła z oleju i masła do ciała. Aby rozpuścić masło, umieść go w gorącej wodzie na 2 minuty i wymieszaj.

Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia 'na zimno' pozyskiwany jest olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. 'olej dziewiczy'. Tym samym w oleju pozostają wszystkie witaminy i lecytyny, jego właściwości odżywcze pozostają niezmienione. Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów.

Olej tłoczony z odmian rzepaku podwójnie ulepszonego. Jest bogatym źródłem steroli roślinnych, tak jak oleje sojowy i kukurydziany. Badania nad olejem rzepakowym dowiodły że zawiera on znaczniejszą ilość kwasu linolowego (omega-6) niż w przypadku oliwy.

Ekologiczny, niefiltrowany ocet jabłkowy o kwasowości całkowitej 5%. Wyprodukowany w 100% z Włoskich owoców.

Oliwa została wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno.

BIO Olej Lniany Dr Gaja jest źródłem kwasów omega-3 (kw. alfa-linolowego). Polecany także do diety dr Budwig.

Olej ten charakteryzuje się wyjątkową kompozycją wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, z wysoką zawartością kwasu alfa-linolenowego.

BIO Olej Lniany Dr Gaja jest źródłem kwasów omega-3 (kw. alfa-linolowego). Polecany także do diety dr Budwig.

Olej Rzepakowy Dr Gaja, tłoczony na zimno, nierafinowany, idealny DO SMAŻENIA

Taniej -7%

Ekologiczne i zdrowe masło orzechowe.

Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Smak lekko gorzki, intensywny korzenny zapach.

Ostropest plamisty jest ważną rośliną przemysłową uprawianą w wielu krajach, m. in. również w Polsce. Uprawiany jest ze względu na owoce zawierające bioflawonoidy, z których najbardziej czynną jest sylimaryna.

Ekologiczne masło sezamowe tahini białe.

Oliwa ta jest efektem pierwszego tłoczenia na zimno oliwek pochodzących z upraw ekologicznych ze stuletniej rodzinnej plantacji Gabro, położonej u stóp Góry Pollino na wybrzeżu Morza Jońskiego we włoskiej Kalabrii. Jest szczególnie przeznaczona do konsumpcji dla dzieci w pożywieniu podawanym od momentu odstawienia od piersi lub butelki.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E (50 mg/100g produktu).

To olej o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych

Olej z kiełków pszenicy, jest najbogatszy w witaminę E, wykorzystywany jest przez kobiety jako naturalny kosmetyk.

Taniej -7%

Ekologiczny krem z orzeszków ziemnych. Idealnie nadje się do wszelkiego rodzaju pieczywa.

Olej kokosowy Dr Gaja to olej najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno. Kokosy pochodzą z upraw ekologicznych. Produkt nie zawiera tłuszczów trans.

Olej Kokosowy tłoczony na zimno firmy Dr Goerg w 100% pochodzi z kontrolowanych upraw biologicznych. Jest to olej z pierwszego tłoczenia extra virgin ze świeżego orzecha kokosowego. Produkty Dr. Goerg są wytwarzane w ciągu zaledwie 3 dni od zbioru orzechów w temperaturze poniżej 38°C.

To wartościowy olej pozyskiwany w wyniku mechanicznego wytłaczania z nasion krokosza barwierskiego.

Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia 'na zimno' pozyskiwany jest olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. 'olej dziewiczy'. Tym samym w oleju pozostają wszystkie witaminy i lecytyny, jego właściwości odżywcze pozostają niezmienione. Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów.

Taniej -7%

Ekologiczna pasta sezamowa.

Olej morelowy otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Olej ten jest lekki, delikatny, w smaku przypominający migdały, klarowny o jasno żółtym zabarwieniu.

Olej ten pozyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion ogórecznika lekarskiego. Jest to roślina jednoroczna uprawiana w Polsce, należąca do rodziny ogórecznikowatych.

Olej winogronowy tłoczony jest na zimno z pestek czerwonych winogron posiada zielono-żółtą (złotą) barwę o charakterystycznym winogronowo-orzechowym smaku i winogronowym zapachu.

Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Smak lekko gorzki, intensywny korzenny zapach.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E (50 mg/100g produktu).

Powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion sezamu. Sezam to nasiona oleiste o wysokim stopniu zaolejenia, sięgającym 50%. W swoim składzie ma przeważającą część nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9 ok. 41-43%), które odgrywają kluczową rolę w zachowaniu zdrowia.

Do smarowania pieczywa, krakersów, wafli, naleśników itp. Do przygotowania kremów, polew, sosów, ciast, lodów itp.

Wegetariańska margaryna, bez nabiału zwierzęcego.

Taniej -7%

Ekologiczny krem z orzechów nerkowca.

Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Oliwa z oliwek Extra Virgin 'Olyssos' jest produkowana wyłącznie z wyselekcjonowanych oliwek z odmiany Koroneiki. Oliwkowy, pełen aromatu smak i złoto-zielona barwa idealnie nadają się do sałatek i dań gotowanych.

Taniej -7%

Ekologiczne i zdrowe masło z orzechów laskowych.

Naturalny i zdrowy krem migdałowy.

Genmai Su jest octem o miodowym kolorze i łagodnym i orzeźwiającym smaku, który jest wynikiem rodzaju użytego ryżu i sposobem wytwarzania. Jest mniej kwaśny niż zwykły ocet.

Olej morelowy otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Olej ten jest lekki, delikatny, w smaku przypominający migdały, klarowny o jasno żółtym zabarwieniu.

Góra