Cukier

Łącznie produktów: 42

Ekologiczny cukier trzcinowy Mascobad idealnie nadaje się do wypieków ciemnych ciast i pierników.

Cukier Panela jest pozyskany z soku trzciny cukrowej, wykrystalizowany tylko przez odparowanie.

Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

Ekologiczny cukier waniliowy.

Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75% jego słodyczy. 

Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75% jego słodyczy. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.

Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zabierane.

Ekologiczny karob, to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Inulina pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy. Posiada właściwości prebiotyczne. Polecana jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej.

Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu.

Ekologiczny cukier puder trzcinowy, nierafinowany, uzyskany ze zmielenia brązowego cukru trzcinowego.

Ekologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru.

Ekologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, smoothie, deserów i lodów.

Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

Ekologiczny cukier waniliowy, wyłącznie z naturalnych składników. Nie zawiera dodatku sztucznych barwników i aromatów. Doskonały dodatek do deserów, ciast, dressingów, sałatek owocowych.

Cukier jaggery, to alternatywa dla cukru trzcinowego i białego. Powstaje on przez odparowanie gęstego soku z pączków palmy daktylowej, kokosowej lub winodani.

Cukier różany to połączenie ekologicznego cukru trzcinowego ze świeżo zerwanymi płatkami róży pomarszczonej (Rosa Rugosa) z ekologicznej plantacji.

Cukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach.

Melasa – ciemnobrązowy, gęsty syrop o odczynie słabo alkalicznym. Powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru spożywczego.

Ekologiczny cukier surowy trzcinowy  Demerara pochodzący z brazylijskich plantacji.

Nierafinowany cukier trzcinowy z Filipin.

Taniej -10%

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Taniej -10%

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Taniej -10%

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Taniej -10%

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw. Opakowanie zbiorcze 40x5g.

Taniej -10%

Cukierki z ksylitolu o smaku karobu.

Taniej -10%

Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.

Taniej -10%

Erytrytol, to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.

Taniej -10%

Inulina z korzenia cykorii.

Ekologiczny cukier waniliowy, wyłącznie z naturalnych składników. Nie zawiera dodatku sztucznych barwników i aromatów. Doskonały dodatek do deserów, ciast, dressingów, sałatek owocowych. Jedno opakowanie starcza na 500 g mąki.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ma neutralny słodki smak i jest około 30% słodszy od zwykłego cukru.



Góra