Cukier

Łącznie produktów: 40

Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.

Erytrytol, to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Nierafinowany cukier trzcinowy z Filipin.

Melasa – ciemnobrązowy, gęsty syrop o odczynie słabo alkalicznym. Powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru spożywczego.

Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej.

Taniej -15%

Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe) będące doskonałą alternatywą dla cukru.

Słodki Eryk to bezkaloryczny słodzik stołowy na bazie erytrytolu. Można go stosować tak jak cukier - do słodzenia, gotowania, pieczenia oraz przyrządzania deserów i wypieków.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ekologiczny cukier waniliowy, wyłącznie z naturalnych składników. Nie zawiera dodatku sztucznych barwników i aromatów. Doskonały dodatek do deserów, ciast, dressingów, sałatek owocowych. Jedno opakowanie starcza na 500 g mąki.

Ekologiczny cukier surowy trzcinowy  Demerara pochodzący z brazylijskich plantacji.

Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu.

Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75% jego słodyczy. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.

Słodki Eryk to bezkaloryczny słodzik stołowy na bazie erytrytolu. Można go stosować tak jak cukier - do słodzenia, gotowania, pieczenia oraz przyrządzania deserów i wypieków.

Cukier jaggery, to alternatywa dla cukru trzcinowego i białego. Powstaje on przez odparowanie gęstego soku z pączków palmy daktylowej, kokosowej lub winodani.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Cukier różany to połączenie ekologicznego cukru trzcinowego ze świeżo zerwanymi płatkami róży pomarszczonej (Rosa Rugosa) z ekologicznej plantacji.

Cukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach.

Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zabierane.

Ekologiczny cukier trzcinowy Mascobad idealnie nadaje się do wypieków ciemnych ciast i pierników.

Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75% jego słodyczy. 

Ekologiczny cukier puder trzcinowy, nierafinowany, uzyskany ze zmielenia brązowego cukru trzcinowego.

Ekologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, smoothie, deserów i lodów.

Ekologiczny cukier waniliowy, wyłącznie z naturalnych składników. Nie zawiera dodatku sztucznych barwników i aromatów. Doskonały dodatek do deserów, ciast, dressingów, sałatek owocowych.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw. Opakowanie zbiorcze 40x5g.

Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Inulina pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy. Posiada właściwości prebiotyczne. Polecana jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ma neutralny słodki smak i jest około 30% słodszy od zwykłego cukru.



Góra