Cukier

Łącznie produktów: 44

Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.

Erytrytol, to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.

Taniej -7%

Nierafinowany cukier trzcinowy z Filipin.

Ekologiczny cukier surowy trzcinowy  Demerara pochodzący z brazylijskich plantacji.

Taniej -7%

Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej.

Taniej -15%

Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe) będące doskonałą alternatywą dla cukru.

Słodki Eryk to bezkaloryczny słodzik stołowy na bazie erytrytolu. Można go stosować tak jak cukier - do słodzenia, gotowania, pieczenia oraz przyrządzania deserów i wypieków.

Taniej -7%

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Taniej -7%

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Taniej -7%

Ekologiczny cukier waniliowy, wyłącznie z naturalnych składników. Nie zawiera dodatku sztucznych barwników i aromatów. Doskonały dodatek do deserów, ciast, dressingów, sałatek owocowych. Jedno opakowanie starcza na 500 g mąki.

Taniej -7%

Ekologiczny cukier waniliowy.

Ekologiczny cukier surowy trzcinowy  Demerara pochodzący z brazylijskich plantacji.

Taniej -7%

Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu.

Taniej -7%

Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75% jego słodyczy. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.

Słodki Eryk to bezkaloryczny słodzik stołowy na bazie erytrytolu. Można go stosować tak jak cukier - do słodzenia, gotowania, pieczenia oraz przyrządzania deserów i wypieków.

Taniej -7%

Cukier jaggery, to alternatywa dla cukru trzcinowego i białego. Powstaje on przez odparowanie gęstego soku z pączków palmy daktylowej, kokosowej lub winodani.

Taniej -7%

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Taniej -7%

Cukier różany to połączenie ekologicznego cukru trzcinowego ze świeżo zerwanymi płatkami róży pomarszczonej (Rosa Rugosa) z ekologicznej plantacji.

Taniej -7%

Cukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach.

Taniej -7%

Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

Taniej -7%

Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

Taniej -7%

Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zabierane.

Taniej -7%

Ekologiczny cukier trzcinowy Mascobad idealnie nadaje się do wypieków ciemnych ciast i pierników.

Taniej -7%

Ekologiczny karob, to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao.

Taniej -7%

Erytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75% jego słodyczy. 

Taniej -7%

Ekologiczny cukier puder trzcinowy, nierafinowany, uzyskany ze zmielenia brązowego cukru trzcinowego.

Taniej -7%

Ekologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, smoothie, deserów i lodów.

Taniej -7%

Ekologiczny cukier waniliowy, wyłącznie z naturalnych składników. Nie zawiera dodatku sztucznych barwników i aromatów. Doskonały dodatek do deserów, ciast, dressingów, sałatek owocowych.

Taniej -7%

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Taniej -7%

Cukier Panela jest pozyskany z soku trzciny cukrowej, wykrystalizowany tylko przez odparowanie.

Taniej -7%

Ekologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw. Opakowanie zbiorcze 40x5g.

Taniej -7%

Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

Taniej -7%

Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

Taniej -7%

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Taniej -7%

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Taniej -7%

Inulina pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy. Posiada właściwości prebiotyczne. Polecana jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -7%

Ma neutralny słodki smak i jest około 30% słodszy od zwykłego cukru.



Góra