Cukier

Łącznie produktów: 39

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada właściwości prozdrowotne i w przeciwieństwie do cukru tworzy w organizmie odczyn zasadowy. Znajduje szerokie zastosowanie w gotowaniu, pieczeniu, mrożeniu potraw. Opakowanie zbiorcze 40x5g.

Ekologiczny cukier surowy trzcinowy  Demerara pochodzący z brazylijskich plantacji.

Ekologiczny cukier surowy trzcinowy  Demerara pochodzący z brazylijskich plantacji.

Ekologiczny cukier puder z trzciny cukrowej.

Nierafinowany cukier trzcinowy z Filipin.

Ekologiczny cukier waniliowy, wyłącznie z naturalnych składników. Nie zawiera dodatku sztucznych barwników i aromatów. Doskonały dodatek do deserów, ciast, dressingów, sałatek owocowych. Jedno opakowanie starcza na 500 g mąki.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy.

Naturalny słodzik ze Stewii w proszku. Doskonała alternatywa dla cukru w deserach, napojach czy wypiekach.

Naturalny słodzik ze Stewii w listkach suszonych. Doskonała alternatywa dla cukru w deserach, napojach czy wypiekach.

Cukier palmowy to naturalny słodzik uzyskiwany z soku palmy kokosowej. Bogaty w składniki mineralne. Niski indeks glikemiczny (IG35) pozwala kontrolować poziom glukozy w organizmie, przez co zalecany jest dla diabetyków i osób dbających o linię.

Melasa – ciemnobrązowy, gęsty syrop o odczynie słabo alkalicznym. Powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru spożywczego.

Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Inulina pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy. Posiada właściwości prebiotyczne. Polecana jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej.

Ekologiczny cukier waniliowy, wyłącznie z naturalnych składników. Nie zawiera dodatku sztucznych barwników i aromatów.

Czysty ekologiczny cukier z pąków kwiatowych palmy kokosowej, posiada łagodny smak.

Naturalny słodzik, występuje w niektórych owocach, np. gruszkach i winogronach, a także w wodorostach, glonach.

Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe) będące doskonałą alternatywą dla cukru.

Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe) będące doskonałą alternatywą dla cukru.

Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe) będące doskonałą alternatywą dla cukru.

Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe) będące doskonałą alternatywą dla cukru.

Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe) będące doskonałą alternatywą dla cukru.

Cukier kokosowy pozyskiwany jest z soku palmy kokosowej, z którego odparowano wodę. Posiada głęboki, brązowy kolor oraz intensywny karmelowy zapach. Jest mniej słodki niż biały cukier, a dodany do potraw nadaje im wyjątkowy smak i aromat.

Ekologiczny cukier trzcinowy Mascobad idealnie nadaje się do wypieków ciemnych ciast i pierników.



Góra