Mąka

Łącznie produktów: 64

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa.

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy.

Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu.

Ekologiczna mąka migdałowa jest produkowana poprzez staranne rozdrobnienie nasion migdałowca.

Ekologiczna mąka migdałowa jest produkowana z komosy ryżowej (quinoa).

Mąka owsiana powstaje w wyniku zmielenia ziaren owsa.

Mąka sojowa otrzymywana jest z ekologicznych upraw soi.

Mąka z ciecierzycy jest wyśmienitym źródłem wapnia, białka, magnezu, cynku oraz żelaza.

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.

Mąka kokosowa - nie zawiera glutenu, produkt certyfikowany, ekologiczny.

Mąka kokosowa - nie zawiera glutenu, produkt certyfikowany, ekologiczny.

Mąka kokosowa - nie zawiera glutenu, produkt certyfikowany, ekologiczny.

Ekologiczna mąka firmy Alce Nero. 

Mąka pszenna razowa typ 2000. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski.

Jedna z najbardziej odżywczych mąk. Polecana do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków.

Mąka jaglana charakteryzuje się słodko-gorzkim posmakiem i lekko orzechowym aromatem. Idealna do zagęszczania potraw.

Polecana do wypieków ciast, chleba, placków. Nadaje wypiekom piękną, złotą barwę. Świetna do panierowania.

Pełnoziarnista mąka orkiszowa. Zawiera gluten. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pełnoziarnista mąka orkiszowa. Zawiera gluten. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Bogata w gluten mąką pszenna ułatwiająca wyrastanie ciasta. Doskonała do ciasta drożdżowego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pełnoziarnista mąka ryżowa. Posiada lekko słodkawy smak dzięki czemu idealnie pasuje do wypieków ciast, ciasteczek, naleśników. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Mąka ziemniaczana to idealny zagęstnik sosów, zup lub dodatek ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pełnoziarnista mąka żytnia nadaje wypiekom charakterystyczny wytrawny posmak. Polecana do wypieków ciemnego pieczywa żytniego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna mąka pszenna chlebowa otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej.

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje się wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem.

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum.

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum.

Ekologiczna mąka z nasion konopi charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem.

Ekologiczna mąka sojowa otrzymywana jest ze zmielonych, nieprażonych ziaren soi.

Ekologiczna mąka z quinoa otrzymywana jest ze zmielonych, nieprażonych ziaren komosy ryżowej.

Skrobia kukurydziana to znakomity produkt o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni. Idealnie pasuje do zup, sosów, ciast, ciasteczek i kremów.

Ekologiczny makaron z pszenicy wraz z dodatkiem buraka i bazylii. Durum wytwarza się z mieszanki białej i razowej mąki z pszenicy Durum. Przyprawę stosuje się do ciast, deserów, potraw słodko-kwaśnych, mięsnych oraz warzywnych.

Ekologiczna mąka z topinamburu. Produkt nie zawiera glutenu.

Ekologiczna mąka z żołędzi. Produkt nie zawiera glutenu.

Całkowicie naturalna, nie wybielana, idealna do zrównoważonego, dostarczającego energii odżywiana oraz do doprawiania dań gotowanych i pieczonych.

Mąka teff jest świetną pełnoziarnistą alternatywą do bezglutenowych wypieków.

Bezglutenowa mieszanka jasnych mąk do wypieków.

Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku.

Ekologiczna tapioka to rodzaj kaszy, który otrzymywany jest z manioku.

Góra