Mąka

Łącznie produktów: 54

Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej.

Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku.

Uniwersalna bezglutenowa mąka. Możne służyć do wykonania omletów, klusek ziemniaczanych, makaronu, beszamelu.

Bezglutenowa mąka do wypieku pieczywa razowego. Łatwo przyrządzić z niej chleb, bez rezygnacji z dobrego smaku.

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa.

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy.

Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak.

Kuzu ma neutralny smak i gładką konsystencję, idealny do zup, gulaszu, ciast i deserów.

Ekologiczna mąka z nasion konopi charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem.

Ekologiczna mąka z nasion lnu brązowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.

Ekologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy.

Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

Bezglutenowa mieszanka mąk. Z tej mieszanki mąk można łatwo przyrządzać wszelkiego rodzaju ciasta, makarony oraz budynie bez rezygnacji z dobrego smaku.

Ekologiczna mąka z topinamburu. Produkt nie zawiera glutenu.

Ekologiczna mąka z żołędzi. Produkt nie zawiera glutenu.

Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy.

Mąka z niebieskiej kukurydzy bezglutenowa nixtamalizowana.

Bezglutenowa mieszanka do wypieku 20 batonów z czarną porzeczką.

Bezglutenowa mieszanka mąk. Z tej mieszanki mąk można łatwo przyrządzać chleb i ciasta drożdżowe, bez rezygnacji z dobrego smaku.

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków.

Mąka owsiana pełnoziarnista, bezglutenowa.

Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów. 

Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem.

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.

Mąka gryczana dodana do białej mąki pszennej wpływa na poprawę jej smaku. Jej wyjątkowe właściwości wiążące pomogą przygotować doskonałe ciastka, knedliki, pierożki, naleśniki oraz omlety.

Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Nadaje się do zagęszczania zup i sosów, na kotlety, ciasta, koktajle zdrowotne, naleśniki słodkie i wytrawne. Sprawdza się też jako zagęstnik do past kanapkowych i jako cenny dodatek do chleba, a nawet nadzienia pierogów.

Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków.

Ekologiczny granulat sojowy. to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego.

Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.

Ekologiczna mąka pszenna otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej.

Ekologiczny makaron semolinowy 2-jajeczny. Idealnie pasuje do zup albo wszelkiego rodzaju sosów.

Ekologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Nadają słodyczy każdej potrawie, dzięki temu stanowią idealny dodatek do wypieków.

Ekologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski.

Mąka jaglana charakteryzuje się słodko-gorzkim posmakiem i lekko orzechowym aromatem. Idealna do zagęszczania potraw.

Polecana do wypieków ciast, chleba, placków. Nadaje wypiekom piękną, złotą barwę. Świetna do panierowania.

Pełnoziarnista mąka pszenna. Doskonała do wypieków pełnoziarnistego pieczywa. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pełnoziarnista mąka ryżowa. Posiada lekko słodkawy smak dzięki czemu idealnie pasuje do wypieków ciast, ciasteczek, naleśników. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Mąka ziemniaczana to idealny zagęstnik sosów, zup lub dodatek ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pełnoziarnista mąka żytnia nadaje wypiekom charakterystyczny wytrawny posmak. Polecana do wypieków ciemnego pieczywa żytniego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Mąka żytnia. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna mąka z bezglutenowej, czerwonej soczewicy.

Mąka kokosowa jest dobrym źródłem błonnika. Nie zawiera glutenu. Mąkę kokosową można wykorzystać do pieczenia.

Mąka ryżowa pełnoziarnista, produkt bezglutenowy.  



Góra