Mąka

Łącznie produktów: 73

Ekologiczna mąka firmy Alce Nero. 

Mąka pszenna razowa typ 2000. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski.

Ekologiczna mąka żytnia razowa idealnie nadająca się na żurek. 

Ekologiczna mąka żytnia razowa typ 2000 

Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów. 

Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.

Ekologiczny granulat sojowy. to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego.

Ekologiczny makaron semolinowy 2-jajeczny. Idealnie pasuje do zup albo wszelkiego rodzaju sosów.

Polecana do wypieków ciast, chleba, naleśników. Zawiera gluten. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Nadają słodyczy każdej potrawie, dzięki temu stanowią idealny dodatek do wypieków.

Jedna z najbardziej odżywczych mąk. Polecana do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków.

Mąka jaglana charakteryzuje się słodko-gorzkim posmakiem i lekko orzechowym aromatem. Idealna do zagęszczania potraw.

Polecana do wypieków ciast, chleba, placków. Nadaje wypiekom piękną, złotą barwę. Świetna do panierowania.

Pełnoziarnista mąka orkiszowa. Zawiera gluten. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pełnoziarnista mąka pszenna. Doskonała do wypieków pełnoziarnistego pieczywa. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Mąka ziemniaczana to idealny zagęstnik sosów, zup lub dodatek ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pełnoziarnista mąka żytnia nadaje wypiekom charakterystyczny wytrawny posmak. Polecana do wypieków ciemnego pieczywa żytniego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Mąka żytnia. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna mąka pszenna chlebowa otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej.

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum.

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum.

Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku.

Ekologiczna mąka z nasion konopi charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem.

Ekologiczna mąka z nasion lnu brązowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.

Ekologiczna mąka z quinoa otrzymywana jest ze zmielonych, nieprażonych ziaren komosy ryżowej.

Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej.

Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych.

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa.

Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy.

Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków.

Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Ekologiczna mąka pszenna otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej.

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków.

Ekologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy.

Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy.

Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów.

Nadaje się do zagęszczania zup i sosów, na kotlety, ciasta, koktajle zdrowotne, naleśniki słodkie i wytrawne. Sprawdza się też jako zagęstnik do past kanapkowych i jako cenny dodatek do chleba, a nawet nadzienia pierogów.

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz.

Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.

Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków.

Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta.

Taniej -50%

Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy zwyczajnej. 

Kuzu ma neutralny smak i gładką konsystencję, idealny do zup, gulaszu, ciast i deserów.

Ekologiczna mąka z topinamburu. Produkt nie zawiera glutenu.

Ekologiczna mąka z żołędzi. Produkt nie zawiera glutenu.

Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej.

Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej.

Taniej -50%

Góra