Ziarna i Nasiona

Łącznie produktów: 88

Sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek.

Popcorn z niebieskiej kukurydzy z olejem kokosowym i solą himalajską bezglutenowy.

Jedna z najstarszych i najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji. Bogate źródło białka roślinnego. Ma słodko-orzechowy smak. Polecana do past, pasztetów i zup. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne nasiona konopi łuskanej. Przypominają ziarna sezamu, mają pyszny orzechowy smak.

Ekologiczny sezam niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być...

Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Niezwykle smaczna i pożywna odmiana czarnej soczewicy. Dodatek pikantnych przekąsek, sałatek oraz dań z warzyw. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Naczynie do kiełkowania.

Źródło pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Polecany do past, pasztetów lub jako dodatek dań obiadowych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Jedna z najbardziej odżywczych odmian fasoli. Bardzo pożywna, jest bogatym źródłem białka roślinnego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Podstawowy składnik grochówki czy wigilijnego grochu z kapustą i grzybami. Polecany jako nadzienie do pierogów, past do chleba, bezmięsnych pasztetów i kotletów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne nasiona pokrzywy.

Nazwa chia pochodzi od słowa chian, które w języku azteckiego plemienia Nahua oznaczało „oleisty”.

Ekologiczne nasiona na kiełki rzeżuchy.

Naturalne nasiona czarnuszki.

Doskonały dodatek zup, dań jednogarnkowych czy gulaszu. Źródło oryginalnego smaku. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Jedna z najbardziej odżywczych odmian fasoli. Bardzo pożywna, jest bogatym źródłem białka roślinnego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki.

Słonecznik idealnie nadaje się jako pożywna przekąska lub dodatek wypieków, deserów czy musli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne nasiona na kiełki lnu.

Ekologiczny sezam łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być mielone...

Nazwa fasolki (nerkowata) pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

Doskonałe źródło białka. Nadaje się jako dodatek zup, chilli con carne oraz sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.

Babka płesznik to jednoroczna roślina śródziemnomorska, której najbardziej wartościową częścią są nasiona.

Gomasio ('goma' to Japońskie słowo oznaczające 'sezam') jest to mieszanka delikatnie prażonego sezamu z nierafinowaną solą morską.

Naturalne, mielone nasiona ostropestu.

Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich.

Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm.

Bezglutenowa granola z figą i kokosem.

Naturalne nasiona ostropestu.

Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek i musli.

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past.

Ekologiczny sezam biały niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny.

Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.

Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek i musli.

Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree.

Ekspandowane ziarno pszenicy z melasą i miodem.

Ziarno popcornu z niebieskiej kukurydzy bezglutenowe.

Roślina od ponad 2000 lat znana i ceniona ze względu na swoje naturalne bogactwo. Używana była już przez starożytnych Greków. Pospolicie zwana ostem mlecznym.

Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna.

Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

Wspiera proces regeneracji komórek i mięśni po wysiłku, zwalcza chroniczne zmęczenie i stałe napięcie organizmu...

Ekologiczny sezam biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny.

Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

Według literatury zielarskiej wiesiołek posiada nienasycone kwasy tłuszczowe, skrobię, witaminę E i wiele soli mineralnych.

Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.

Góra