Ziarna i Nasiona

Łącznie produktów: 93

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Nasiona lnu sprawdzają się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Mielone ziarna idealnie nadają się jako posypka dań ciepłych, sałatek, muesli oraz jako składnik chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Nasiona lnu sprawdzają się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Mielone ziarna idealnie nadają się jako posypka dań ciepłych, sałatek, muesli oraz jako składnik chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Polecany do ciast, deserów, lodów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Polecany do ciast, deserów, lodów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Polecana jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, kefirów i różnych sosów.

Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa.

Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

Sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek.

Nazwa fasolki (nerkowata) pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

Ekologiczny sezam biały niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny.

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past.

Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.

Ekologiczny sezam czarny niełuskany charakteryzuje się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw.

Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree.

Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna.

Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu.

Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion.

Ekologiczna soczewica czerwona, to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm.

Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu, dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów.

Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.

Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past.

Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek i musli.

Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek.

Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna.

Sezam o słodkim, lekko orzechowym smaku. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup. Doskonale komponuje się z mięsem i rybami. Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Również wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny sezam niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być...

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską, to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.

Nasiona lnu sprawdzają się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Mielone ziarna idealnie nadają się jako posypka dań ciepłych, sałatek, muesli oraz jako składnik chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Ekologiczny sezam niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być...

Sezam o słodkim, lekko orzechowym smaku. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup. Doskonale komponuje się z mięsem i rybami. Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Również wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny.

Ekologiczne płatki quinoa uzyskiwane są z gniecionego ziarna quinoa (komosy ryżowej). Polecamy jako dodatek do zup, jako składnik past oraz kotletów. Świetnie komponują się z mlekiem, jogurtem i owocami, doskonałe również jako dodatek do ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne nasiona konopi łuskanej. Przypominają ziarna sezamu, mają pyszny orzechowy smak.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jedna z najstarszych i najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji. Bogate źródło białka roślinnego. Ma słodko-orzechowy smak. Polecana do past, pasztetów i zup. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Polecana do zup, pasztetów, warzyw i past. Bogata w białka roślinne. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Główny składnik fasolki po bretońsku. Nadaje się do pasztetów, past, zup i dań jednogarnkowych. Bogate źródło białka. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Doskonałe źródło białka. Nadaje się jako dodatek zup, chilli con carne oraz sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jedna z najbardziej odżywczych odmian fasoli. Bardzo pożywna, jest bogatym źródłem białka roślinnego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Źródło pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Polecany do past, pasztetów lub jako dodatek dań obiadowych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Góra