Ziarna i Nasiona

Łącznie produktów: 116

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Podstawa diety wegetariańskiej i wegańskiej. Zawiera wysoką ilość białka. Idealnie pasuje jako dodatek dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, kotletów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne nasiona konopi łuskanej. Przypominają ziarna sezamu, mają pyszny orzechowy smak.

Ekologiczna gryka ekspandowana idealna jako dodatek do jogurtów, muesli oraz sałatek.

Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich.

Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

Nasiona lnu sprawdzają się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Mielone ziarna idealnie nadają się jako posypka dań ciepłych, sałatek, muesli oraz jako składnik chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Nasiona lnu sprawdzają się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Mielone ziarna idealnie nadają się jako posypka dań ciepłych, sałatek, muesli oraz jako składnik chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Polecany do ciast, deserów, lodów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orkisz to stara odmiana pszenicy. Można go mielić, otrzymując świeżą mąkę do wypieków chleba i ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Sezam o słodkim, lekko orzechowym smaku. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup. Doskonale komponuje się z mięsem i rybami. Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Również wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny sezam niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być...

Słonecznik idealnie nadaje się jako pożywna przekąska lub dodatek wypieków, deserów czy musli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Słonecznik idealnie nadaje się jako pożywna przekąska lub dodatek wypieków, deserów czy musli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Słonecznik idealnie nadaje się jako pożywna przekąska lub dodatek wypieków, deserów czy musli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską, to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.

Nasiona lnu sprawdzają się zarówno w kuchni jak i w kosmetyce. Mielone ziarna idealnie nadają się jako posypka dań ciepłych, sałatek, muesli oraz jako składnik chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Komosa ryżowa z powodzeniem zastępuje kasze i makarony. Polecana jako składnik zup, warzyw lub sosów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Ekologiczny sezam łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być mielone...

Ekologiczny sezam niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona sezamu powinny być...

Sezam o słodkim, lekko orzechowym smaku. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup. Doskonale komponuje się z mięsem i rybami. Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Również wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Polecany do ciast, deserów, lodów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek.

Ekologiczny sezam biały niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny.

Ekologiczny sezam biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny.

Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce.

Ekologiczny sezam czarny niełuskany charakteryzuje się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw.

Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek i musli.

Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny.

Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Polecana jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, kefirów i różnych sosów.

Ekologiczna quinoa ekspandowana to praktyczna forma komosy ryżowej, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. 

Ekologiczna gryka ekspandowana to znakomita przekąska, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. 

Babka płesznik to jednoroczna roślina śródziemnomorska, której najbardziej wartościową częścią są nasiona.

Nasiona babki jajowatej, z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika, stają się coraz bardziej popularne.

Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jedna z najstarszych i najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji. Bogate źródło białka roślinnego. Ma słodko-orzechowy smak. Polecana do past, pasztetów i zup. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Polecana do zup, pasztetów, warzyw i past. Bogata w białka roślinne. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Główny składnik fasolki po bretońsku. Nadaje się do pasztetów, past, zup i dań jednogarnkowych. Bogate źródło białka. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Doskonałe źródło białka. Nadaje się jako dodatek zup, chilli con carne oraz sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jedna z najbardziej odżywczych odmian fasoli. Bardzo pożywna, jest bogatym źródłem białka roślinnego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Źródło pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Polecany do past, pasztetów lub jako dodatek dań obiadowych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Źródło pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Polecany do past, pasztetów lub jako dodatek dań obiadowych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Podstawowy składnik grochówki czy wigilijnego grochu z kapustą i grzybami. Polecany jako nadzienie do pierogów, past do chleba, bezmięsnych pasztetów i kotletów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Góra