Inne

Łącznie produktów: 118

Skrobia kukurydziana to znakomity produkt o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni.

Serwatka ma swoje zastosowanie jako napoje, wyroby piekarskie, cukiernicze, lody, kosmetyki.

Ekologiczne słomki z granulatem cukrowym do aromatyzowania mleka o smaku truskawkowym.

Ekologiczny proszek do pieczenia z dodatkiem przyprawy do piernika.

Ekologiczny cukier waniliowy.

Pomocne w oczyszczaniu układu pokarmowego, przy odchudzaniu i oczyszczaniu całego organizmu.

Witamina C BATOM jest produktem naturalnego pochodzenia, pozyskiwana jest ze skrobi kukurydzianej w wyniku dwustopniowej fermentacji.

Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. 

Witamina C BATOM jest produktem naturalnego pochodzenia, pozyskiwana jest ze skrobi kukurydzianej w wyniku dwustopniowej fermentacji.

Cytrynian magnezu, to organiczny związek chemiczny z grupy cytrynianów. Sól kwasu cytrynowego i magnezu zawiera wysoko przyswajalną (chelatową) formę magnezu.

Sok z młodego jęczmienia powstaje w procesie wyciskania młodych kiełków jęczmienia. Uzyskany w ten sposób płyn poddawany jest suszeniu.

Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.

Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.

Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zabierane.

Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zabierane.

Ekologiczna kostka sojowa, to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego.

Ekologiczny karob, to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao.

Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego.

Guma guar, to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny Cyamopsis tetragonolobus, może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. 

Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów.

Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.

Sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek.

Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

Ashwagandha (żeń-szeń indyjski), stanowi jedno z najważniejszych ziół w ajurwedzie.

Ekologiczny błonnik witalny jest połączeniem nasion babki płesznik oraz łusek babki jajowatej w proporcji 4:1.

Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów.

Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy.

Mieszanka do wypieku chleba odpowiedniego dla wegan (z foremką do wypieku w środku).

Kostka rosołowa z minimalną zawartością soli.

Kostka rosołowa warzywna 66 g. 1 opakowanie zawiera 6 kostek.

Produkt ekologiczny, bezglutenowy, bez glutaminianu sodu.

Owocowa posypka do deserów, ciast, lodów.

Owsiane crunchy z gospodarstw ekologicznych.

Gotowa mieszanka do przyrządzenia wegetariańskich falafeli.

Kleik kukurydziany z ekologicznego i bezglutenowego grysu.

Kuzu ma neutralny smak i gładką konsystencję, idealny do zup, gulaszu, ciast i deserów.

Kompozycja najwyższej jakości ekologicznych ziół i przypraw.

Wiesiołek jest bardzo cenną rośliną. Z liści i kwiatów można przygotować herbatkę, korzenie mogą służyć do sporządzania pysznych surówek.

Ekologiczny proszek do pieczenia.

Ashwagandha, znana także pod nazwami witania ospała, żeń-szeń indyjski pomaga utrzymać sprawność fizyczną i umysłową, zwiększa odporność organizmu na stres, wykazuje działanie relaksacyjne oraz pozytywnie wpływa na dobre samopoczucie psychiczne i fizyczne.

Suplement diety. Liść morwy białej korzystnie wpływa na metabolizm węglowodanów.

Suplement diety. Czarny guz brzozy ma pozytywny wpływ na układ nerwowy, procesy przemiany materii  oraz odporność organizmu.

Suplement diety. Karczoch wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby oraz procesy detoksykacyjne.

Suplement diety. Kurkuma i pieprz wspierają prawidłowe funkcje trawienne i pracę wątroby. Dodatkowo pozytywnie wpływają na pracę układu nerwowego i odpornościowego.

Suplement diety. Kłącze imbiru oraz liść mięty wspierają procesy trawienne. Kłącze imbiru pomaga także zachować dobre samopoczucie podczas podróży.

Ziele jeżówki, kwiat wiązówki i korzeń żeń-szenia wspierają działanie układu odpornościowego. Dodatkowo korzeń żeń-szenia posiada właściwości adaptogenne - wspiera aktywność umysłową oraz pomaga przeciwdziałać zmęczeniu.

Ekspandowane ziarno pszenicy z melasą i miodem.

Góra