Orzechy

Łącznie produktów: 65

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Orzechy pekan to jedne z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Mają lekko maślany smak i aromat. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Delikatny słodkawy smak ekologicznych nerkowców łączy się w harmonijną całość z organiczną belgijską czekoladą.

Chrupiące połączenie surowego ekologicznego migdała oraz organicznej, belgijskiej czekolady zawierającej 70% kakao.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Orzesznica wyniosła, której nasionami są orzechy brazylijskie, rośnie tylko w stanie dzikim w lasach Amazonii i osiąga 50 m wysokości. Duże owoce są zbierane przez Indian, rozłupywane, a następnie wydobywane z nich nasiona poddaje się naturalnemu suszeniu. Zbieracze muszą być szybsi od gryzoni agouti, dla których orzechy brazylijskie są wielkim przysmakiem.

Orzesznica wyniosła, której nasionami są orzechy brazylijskie, rośnie tylko w stanie dzikim w lasach Amazonii i osiąga 50 m wysokości. Duże owoce są zbierane przez Indian, rozłupywane, a następnie wydobywane z nich nasiona poddaje się naturalnemu suszeniu. Zbieracze muszą być szybsi od gryzoni agouti, dla których orzechy brazylijskie są wielkim przysmakiem.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.

Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.

Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.

Orzechy włoskie nie są tak naprawdę ani orzechami, ani włoskimi. To pestki owoców drzewa, które pochodzi z Azji Mniejszej. Sprowadzono je do Europy zachodniej i północnej w czasach Cesarstwa Rzymskiego, lub nawet wcześniej. U nas pospolicie uprawiane. Drzewa na własnych korzeniach są bardzo długowieczne i owocują nawet 400-500 lat.

Orzeszki ziemne, inaczej arachidowe, pochodzą z Brazylii. Obecnie uprawiane są na prawie wszystkich kontynentach w ciepłym klimacie. To w zasadzie roślina strączkowa, jednak ze względu na podobieństwo jej owoce nazywa się orzeszkami.

Orzeszki ziemne, inaczej arachidowe, pochodzą z Brazylii. Obecnie uprawiane są na prawie wszystkich kontynentach w ciepłym klimacie. To w zasadzie roślina strączkowa, jednak ze względu na podobieństwo jej owoce nazywa się orzeszkami.

Orzesznik jadalny lub pekanowaty to drzewo z rodziny orzechowatych. Pochodzi z Ameryki Północnej, jednak Hiszpanie w XVI w. wprowadzili go na tereny południowej Europy, potem Afryki i Azji. Jego nazwa pochodzi z języka Indian Algonkinów i oznacza „orzech zbyt twardy do zgniecenia dłonią”.

Orzeszki piniowe, inaczej piniole, to duże nasiona sosny pinii rosnącej na północnym wybrzeżu Morza Śródziemnego, od Hiszpanii po Cypr, oraz na południowym wybrzeżu Morza Czarnego. W czasach antycznych uważano pinię za drzewo ozdobne i sadzono wzdłuż ulic, w parkach i ogrodach. Piniole były ważnym składnikiem pożywienia, dlatego uprawiano tę sosnę na...

Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.

Orzeszki pistacjowe to owoce pistacji właściwej (Pistacia vera), mają postać owalnego pestkowca przypominającego nieco oliwkę i należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów. Znane również jako zielone migdały. Ekologiczne pistacje prażone i solone, to wyśmienita samodzielna przekąska.

Ekologiczne orzechy ziemne, prażone, nie solone, zwane arachidowymi, należą do roslin strączkowych. Dla zwiększenia strawności orzechów ziemnych, należy je dokładnie pogryźć. Polecane jako smaczna przekąska.

Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne blanszowane migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne migdały cięte idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Delikatne i łagodne w smaku orzechy brazylijskie pochodzące wyłącznie z czystych regionów Ameryki południowej. Idealne jako pożywna przekąska i dodatek do płatków, ciast i innych deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzeszki piniowe idealnie nadają się na przekąskę oraz jako dodatek sosów, sałatek, makaronów i ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecane jako dodatek do sałatek lub jako samodzielna przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Prażone, nie solone orzechy arachidowe. Polecane jako przekąska lub dodatek ciast, sałatek i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca.

Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca.

Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.

Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne kasztany jadalne całe gotowane.

Ekologiczne migdały w czekoladzie kokosowej z wanilią Bourbon.

Orzechy laskowe w czekoladzie kokosowej z domieszką wanilii Bourbon.

Orzechy nerkowca w czekoladzie z domieszką wanilii Bourbon.

Góra