Orzechy

Łącznie produktów: 60

Taniej -10%

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Taniej -30%

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Taniej -30%

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Orzechy pekan to jedne z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Mają lekko maślany smak i aromat. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Delikatny słodkawy smak ekologicznych nerkowców łączy się w harmonijną całość z organiczną belgijską czekoladą.

Chrupiące połączenie surowego ekologicznego migdała oraz organicznej, belgijskiej czekolady zawierającej 70% kakao.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Migdał zwyczajny to drzewo dorastające do 30 m wysokości. Jest jednym z najwcześniej udomowionych drzew Starego Świat. Pochodzi z Dalekiego Wschodu, obecnie uprawia się go w basenie Morza Śródziemnego. W niektórych krajach europejskich zwyczajowo obdarowuje się gości weselnych kandyzowanymi lub cukrzonymi migdałami.

Orzesznica wyniosła, której nasionami są orzechy brazylijskie, rośnie tylko w stanie dzikim w lasach Amazonii i osiąga 50 m wysokości. Duże owoce są zbierane przez Indian, rozłupywane, a następnie wydobywane z nich nasiona poddaje się naturalnemu suszeniu. Zbieracze muszą być szybsi od gryzoni agouti, dla których orzechy brazylijskie są wielkim przysmakiem.

Orzesznica wyniosła, której nasionami są orzechy brazylijskie, rośnie tylko w stanie dzikim w lasach Amazonii i osiąga 50 m wysokości. Duże owoce są zbierane przez Indian, rozłupywane, a następnie wydobywane z nich nasiona poddaje się naturalnemu suszeniu. Zbieracze muszą być szybsi od gryzoni agouti, dla których orzechy brazylijskie są wielkim przysmakiem.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Orzechy laskowe dobrze przechowują się w łupinach, zachowując swoją wartość. Zawierają 60% tłuszczów, głównie nienasyconych, oraz 15% bardzo wartościowego białka. Stanowią źródło potasu (630 mg/100 g), wapnia (145 mg), magnezu, fosforu, witamin: C, B, E oraz błonnika. Polecane są osobom intensywnie pracującym umysłowo, przemęczonym i osłabionym.

Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.

Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.

Nerkowce, inaczej orzechy cashew, są nasionami rozłożystego drzewa zwanego nanerczem, pochodzącego z Brazylii. Obecnie największe plantacje występują w Indiach.

Orzechy włoskie nie są tak naprawdę ani orzechami, ani włoskimi. To pestki owoców drzewa, które pochodzi z Azji Mniejszej. Sprowadzono je do Europy zachodniej i północnej w czasach Cesarstwa Rzymskiego, lub nawet wcześniej. U nas pospolicie uprawiane. Drzewa na własnych korzeniach są bardzo długowieczne i owocują nawet 400-500 lat.

Orzeszki ziemne, inaczej arachidowe, pochodzą z Brazylii. Obecnie uprawiane są na prawie wszystkich kontynentach w ciepłym klimacie. To w zasadzie roślina strączkowa, jednak ze względu na podobieństwo jej owoce nazywa się orzeszkami.

Orzeszki ziemne, inaczej arachidowe, pochodzą z Brazylii. Obecnie uprawiane są na prawie wszystkich kontynentach w ciepłym klimacie. To w zasadzie roślina strączkowa, jednak ze względu na podobieństwo jej owoce nazywa się orzeszkami.

Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.

Ekologiczne orzechy macadamia to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.

Orzeszki pistacjowe to owoce pistacji właściwej (Pistacia vera), mają postać owalnego pestkowca przypominającego nieco oliwkę i należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów. Znane również jako zielone migdały. Ekologiczne pistacje prażone i solone, to wyśmienita samodzielna przekąska.

Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne blanszowane migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne migdały cięte idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Delikatne i łagodne w smaku orzechy brazylijskie pochodzące wyłącznie z czystych regionów Ameryki południowej. Idealne jako pożywna przekąska i dodatek do płatków, ciast i innych deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzeszki piniowe idealnie nadają się na przekąskę oraz jako dodatek sosów, sałatek, makaronów i ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecane jako dodatek do sałatek lub jako samodzielna przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.

Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne kasztany jadalne całe gotowane.

Ekologiczne migdały w czekoladzie kokosowej z wanilią Bourbon.

Orzechy laskowe w czekoladzie kokosowej z domieszką wanilii Bourbon.

Orzechy nerkowca w czekoladzie z domieszką wanilii Bourbon.

Ekologiczne orzeszki ziemne, prażone, nie solone, zwane arachidowymi. Polecane jako smaczna przekąska. Doskonale sprawdzają się również jako dodatek do past, sałatek owocowych, deserów oraz ciast.

Doskonale smakują jako dodatek do pieczenia chleba lub do porannej owsianki.

Ekologiczne orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek lub jako samodzielną przekąskę.

Ekologiczne orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek lub jako samodzielną przekąskę.

Ekologiczne orzeszki ziemne surowe, zwane arachidowymi, należą do rodziny bobowatych, dzięki czemu charakteryzują się lekko cierpkim smakiem, typowym dla surowych nasion roślin strączkowych.

Ekologiczne orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek.

Daktylowe kuleczki z dodatkiem orzechów z wyczuwalną cynamonową nutą. Doceniane zwłaszcza przez koneserów korzennych smaków.

100% naturalne, gotowe do bezpośredniego spożycia.

Migdały oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w witaminę E, magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy brazylijskie oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy laskowe oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Bogate w witaminę E, magnez, wapń i potas. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy nerkowca oblewane czekoladą wytwarzaną z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Taniej -30%

Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca.



Góra