Oleje

Łącznie produktów: 106

Olej arganowy zwany jest również płynnym złotem czy złotem Berberów.

Czarnuszka była nazywana „Złotem Faraonów”. Znana również jako czarny kminek egipski od wieków ceniona jest ze względu na charakterystyczny, dość intensywny, pieprzno-korzenny smak.

Olej ten pozyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion ogórecznika lekarskiego.

Najcenniejszymi składnikami oleju z wiesiołka są kwas linolowy i gamma linolenowy.

Naturalny olej z nasion konopi.

Naturalny olej z pestek dyni.

Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.

Olej krokoszowy tłoczony jest na zimno z dojrzałych nasion krokosza barwierskiego. Charakteryzuje się łagodnym, wykwintnym smakiem pasującym idealnie do sałatek, surówek i dań ziemniaczanych.

Zimno tłoczony olej lniany jest oprócz ryb podstawowym źródłem życiodajnych kwasów Omega 3 i Omega 6. Wytłoczony olej z nasion roślin oleistych, zawiera w sobie, od kilku do kilkunastu, różnego rodzaju kwasów tłuszczowych oraz witaminy: A, E, D3, K.

Olej migdałowy dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia zachowuje wszystkie swoje cenne właściwości. Tłoczony na zimno, zawiera kwas olejowy i kwas linolowy, witaminy i minerały.

Olej tłoczony z odmian rzepaku podwójnie ulepszonego. Jest bogatym źródłem steroli roślinnych, tak jak oleje sojowy i kukurydziany. Badania nad olejem rzepakowym dowiodły że zawiera on znaczniejszą ilość kwasu linolowego (omega-6) niż w przypadku oliwy.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z miąższu owoców awokado uprawianych na ekologicznych plantacjach. Olej charakteryzuje się jasno zieloną barwą oraz łagodnym smakiem i aromatem awokado.

Olej ten charakteryzuje się specyficznym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu. Stosowany do sałatek z orzechami, sosów i dressingów, bywa używany szczególnie w daniach kuchni chińskiej, francuskiej i włoskiej.

Otrzymywany jest z orzechów ziemnych. Jest bogatym źródłem magnezu, potasu, miedzi i kwasu foliowego. Zawiera naturalny antyutleniacz – resweratrol. Poprzez mieszaninę w proporcjach 1:2 z innym olejem roślinnym można zredukować jego 'ciężkość'.

Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz przeróżnych sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.

Olej z pestek moreli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jest to mieszanka ekologicznych olei rzepakowego, słonecznikowego i oliwy z oliwek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw. Jest to mieszanka dwóch olei, oleju słonecznikowego i oleju palmowego.

Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielo-nienasyconych i witaminy E. Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100°C.

Olej z prażonych ziaren arganu (produkt rolnictwa ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600). Olej arganowy doda oryginalnego, północno-afrykańskiego smaku potrawom. Doskonale współgra również z różnymi deserami czy sałatkami.

Olej z nasion czarnuszki Bio Planete tłoczony jest z wysokiej jakości nasion egipskich, a następnie jednokrotnie filtrowany.

Olej ten charakteryzuje się wyjątkową kompozycją wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, z wysoką zawartością kwasu alfa-linolenowego.

Nowy, zdrowy olej przyciąga swoich klientów poprzez doskonałe połączenie  Ghee i łagodnego oleju słonecznikowego.

 Ekologiczny olej z lnianki. Olej ten ma charakterystyczny smak i zapach – lekko korzenny, kolor zaś złocisty. 

Tłoczony na zimno jest jednocześnie delikatnym olejem Gourmet o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych. 

Mieszanka ekologicznych olejów z olejem lnianym o lekko kwaskowatym, orzechowym smaku. . Orzech włoski i algi są doskonałym dodatkiem do codziennej diety. Zawiera kwas DHA, wielonasycony kwas tłuszczowy znajdujący się w mikroalgach z gatunku Ulkenia.

Olej z nasion ostropestu idealnie nadaje się do sałatek, dressingów i dipów, ale także do przyprawiania dań ciepłych, jogurtów czy koktajli typu smoothies.

Taniej -10%

Olej do płukania ust zawiera pakiet korzyści: pomaga odtruć i wzmocnić całe ludzkie ciało, ale także chroni i utrzymuje naturalną mikroflorę jamy ustnej.

Ekologiczny olej z prażonych nasion sezamu.

Olej z ekologicznych nasion gorczycy.

Najwyższej jakości olej pozyskiwany z organicznie uprawianych słoneczników.

Najwyższej jakości olej pozyskiwany z organicznie uprawianej soi.

Olej jest stabilny termicznie, może być stosowany do gotowania i pieczenia.

Smaczny olej wytłoczony z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego.

Smaczny olej wytłoczony z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego.

Olej rzepakowy polecany jest do sałatek, surówek, ryb, kasz, ziemniaków, serów oraz wszelkich innych potraw.

Olej można dodawać do sałatek i surówek, należy jednak pamiętać, że olej ma zdecydowany zapach i smak.

Smak tego oleju świetnie harmonizuje z sałatkami, surówkami, ziemniakami, kaszami, rybami i wieloma innymi potrawami.

Smak tego oleju świetnie harmonizuje z sałatkami, surówkami, ziemniakami, kaszami, rybami i wieloma innymi potrawami.

Olej pozyskiwany z ostropestu plamistego ma wiele cennych właściwości.

Olej ten ma przyjemny smak i zapach, dobrze komponuje z ziemniakami, kaszami, sałatkami, surówkami, rybami.

Olej ten ma przyjemny smak i zapach, dobrze komponuje z ziemniakami, kaszami, sałatkami, surówkami, rybami.

Olej z pestek róży ma łagodny smak, dobrze harmonizuje z sałatkami jak i daniami mięsnymi ale przede wszystkim jest doskonałym kosmetykiem.

Naturalny, tłoczony na zimno zawierający beta-karoten minerały i kwasy tłuszczowe.

Olej tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego pochodzących z polskich ekologicznych gospodarstw rolnych. Jest to wyjątkowo cenny olej ze względu na jego skład.

Olej otrzymywany jest z tłoczenia wyselekcjonowanych nasion czarnuszki siewnej. Smak lekko gorzki, intensywny korzenny zapach.

Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin, związków polifenolowych i steroli roślinnych.

Olej uzupełniający dietę w nienasycone kwasy tłuszczowe: EPA, DHA oraz kwas linolowy (LA), linolenowy (ALA), witaminy C i E.

Produkt otrzymany w wyniku wytłoczenia na zimno oleju z mieszaniny specjalnie dobranych nasion dyni, lnu i pokrzywy w taki sposób, aby zapewnić właściwy skład i zawartość kwasów tłuszczowych, witamin i steroli roślinnych.

Olej z nasion lnu pochodzących z gospodarstwa ekologicznego jest doskonałym i bardzo zdrowym składnikiem codziennej diety. Nasiona lnu są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminę E.

Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno. Stosowany zewnętrznie doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę. Nadaje skórze brązowy koloryt świeżej opalenizny.

Góra