Dla Alergików

Łącznie produktów: 296

Ekologiczna gęsta pasta kremowa o intensywnym smaku warzyw. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie.

Ekologiczna gęsta pasta o intensywnym smaku awokado . Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie.

Ekologiczna gęsta  pasta o intensywnym smaku pomidorków cherry i bazylii . Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie.

Ekologiczny deser sojowy o smaku maliny i matcha.

Bezglutenowe paluszki słone kukurydziane.

Ekologiczny makaron z mąki z ciecierzycy. Makaron ten nie zawiera glutenu, może też zawierać śladowe ilości jaj. Gotować przez ok. 5 min.

Ekologiczny makaron z mąki z czerwonej soczewicy. Makaron ten nie zawiera glutenu, może też zawierać śladowe ilości jaj. Gotować przez ok. 6 min.

Ekologiczny makaron z sorgo oraz grochu. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju sosów.

Ekologiczny makaron penne z mąki gryczanej. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju sosów.

Bardzo dobre chipsy kukurydziane paprykowe firmy Amazin, produkt bezglutenowy.

Muszle taco przygotowane według oryginalnego meksykańskiego przepisu.

Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania wietnamskich placków zwanych Banh Trang. 

Ekologiczny sos bardzo ostry, idealnie nadaje się do przygotowywania taco jednej z najpopularniejszych potraw z kuchni meksykańskiej. Produkt bezglutenowy.

Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

Smakowa czekolada do picia, łatwa w przygotowaniu, dobra na gorąco i na zimno.

Ekologiczna czekolada mleczna w kawałkach z dodatkiem migdałów i kokosa.

Ekologiczne czekoladki w kształcie serc z dodatkiem soli morskiej. Czekoladki te są bezglutenowe.

Ekologiczne tabliczki czekolady z kawałkami kruszonymi kakao. Produkt bezglutenowy. Idealnie pasuje jako deser.

Ekologiczne kawałki czekolady gorzkiej z dodatkiem kruszonych ziaren kakao. Idealnie pasują na deser. Produkt bezglutenowy oraz Fair Trade.

Makaron ryżowy konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac.

Makaron noodle konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Makaron spaghetti konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii).

Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków.

Nadaje się do zagęszczania zup i sosów, na kotlety, ciasta, koktajle zdrowotne, naleśniki słodkie i wytrawne. Sprawdza się też jako zagęstnik do past kanapkowych i jako cenny dodatek do chleba, a nawet nadzienia pierogów.

Bezglutenowe chrupki ryżowe o smaku szpinaku i pora.

Bezglutenowe chrupki kukurydziane, niesolone.

Chrupki z ekstrudowanej soczewicy, lekko solone (bezglutenowe).

Bezglutenowe chrupki jaglane o smaku barbecue. Idealna zdrowa przekąska.

Mieszanka do wypieku chleba odpowiedniego dla wegan (z foremką do wypieku w środku).

Ekologiczne wafle ryżowe, wyłącznie z pełnoziarnistego ryżu z dodatkiem sezamu. Nie zawierają dodatku soli oraz cukru. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba.

Ekologiczne chrupki kukurydziane w formie spiral. Produkt jest bezglutenowy. Idealna przekąska dla najmłodszych dzieci bo łatwo mogą je trzymać w małych rączkach.

Produkt ekologiczny, bezglutenowy, bez glutaminianu sodu.

Paluszki o długości 12 cm i średnicy 4mm. Złote, lekko błyszcząc przekąski o chrupiącej teksturze.

Złote, udekorowane solą przekąski o chrupiącej teksturze.

Bezglutenowe chrupki kukurydziane, solone.  Wyprodukowane  z ekologicznej kukurydzy. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.

Taniej -10%

Kaszkę kukurydzianą można stosować jako zagęszczacz do zup, gulaszów warzywnych oraz sosów. Idealnie nadaje się jako dodatek do ciast i musli.

Kaszkę ryżową można stosować jako zagęszczacz do zup, gulaszów warzywnych oraz sosów. Idealnie nadaje się jako dodatek do ciast i musli.

Chrupki ekstrudowane. Pakowano w atmosferze ochronnej.

Ekstrudowane chrupki z prosa.

Ekologiczna czekolada zrobiona na napoju ryżowym z dodatkiem chrupiącego ryżu. Czekolada idealna dla najmłodszych i osób mających problemy z tolerancją glutenu oraz laktozy.

Ekologiczna czekolada premium o zawartości kakao 71%. Czekolada idealna dla najmłodszych i osób mających problemy z tolerancją glutenu oraz laktozy.

Góra