Bio Planet

Firma Bio Planet Sp. z o.o. od 2007 r. posiada własny, certyfikowany Zakład Konfekcjonowania w Wilkowej Wsi (otulina Puszczy Kampinoskiej niedaleko Warszawy). Oferuje produkty pod własną marką Bio Planet oraz produkty innych renomowanych producentów żywności ekologicznej. Bio Planet jest obecnie liderem branży, szczególnie w zakresie suszonych owoców ekologicznych (morele, figi, daktyle, śliwki, rodzynki). Spółka rozwija także dział konfekcjonowania usługowego żywności ekologicznej (private labels). Zdrowa żywność z oferty Bio Planet poddawana jest szczegółowej kontroli i selekcj (w tym przez wyspecjalizowane jednostki certyfikujące żywność ekologiczną.

 

Bio Planet to także największa hurtownia zdrowej żywności ekologicznej o zasięgu ogólnopolskim. Oprócz dostarczania na rynek najwyższej jakości produktów pod własnym brandem, jest dystrybutorem takich marek, jak: Alce Nero, Allos, Baby Sun, Bio Planete, Sobbeke, Surovital, Vitaquell, Vivani, Yogi Tea, Zwergenwiese i wielu innych.
Łącznie produktów: 101

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.

Ekologiczne orzechy macadamia to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.

Orzeszki pistacjowe to owoce pistacji właściwej (Pistacia vera), mają postać owalnego pestkowca przypominającego nieco oliwkę i należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów. Znane również jako zielone migdały. Ekologiczne pistacje prażone i solone, to wyśmienita samodzielna przekąska.

Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.

Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.

Syrop z agawy (zwany także nektarem z agawy) jest środkiem słodzącym produkowanym w Meksyku z niektórych gatunków agawy. Ma przyjemny smak, porównywalny ze słabym miodem. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu, dzięki czemu znalazł wiele zastosowań w sztuce kulinarnej.

Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne blanszowane migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Delikatne i łagodne w smaku orzechy brazylijskie pochodzące wyłącznie z czystych regionów Ameryki południowej. Idealne jako pożywna przekąska i dodatek do płatków, ciast i innych deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy pekan to jedne z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Mają lekko maślany smak i aromat. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzeszki piniowe idealnie nadają się na przekąskę oraz jako dodatek sosów, sałatek, makaronów i ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecane jako dodatek do sałatek lub jako samodzielna przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Prażone, nie solone orzechy arachidowe. Polecane jako przekąska lub dodatek ciast, sałatek i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pestki dyni idealnie nadają się na przekąskę oraz jako dodatek sałatek, zup i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pyszne i chrupiące plasterki banana. Idealne jako przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pyszne i chrupiące plasterki banana. Idealne jako przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Kandyzowany imbir polecany jest jako przekąska lub dodatek dań kuchni orientalnej, herbaty lub wypieków. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Kandyzowany imbir polecany jest jako przekąska lub dodatek dań kuchni orientalnej, herbaty lub wypieków. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Inulina pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy. Posiada właściwości prebiotyczne. Polecana jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Stanowi substytut tradycyjnego kakao. Polecany do wypieków, polew i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Mieszanka studencka to doskonała przekąska lub dodatek do różnego rodzaju ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Syrop daktylowy to substytut cukru doskonale nadający się do słodzenia napojów, ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Wiórki kokosowe polecane są jako dodatek ciast, deserów i polew. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone gruszki polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Doskonała przekąska dla dzieci powyżej 3 roku życia i dorosłych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Czekoladowe pchełki w kolorowej polewie to doskonała przekąska dla dzieci powyżej 3 roku życia i dorosłych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Owocowe żelki to doskonała przekąska dla dzieci powyżej 3 roku życia i dorosłych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Polecana do wypieków ciast, chleba, naleśników. Zawiera gluten. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Podstawa diety wegetariańskiej i wegańskiej. Zawiera wysoką ilość białka. Idealnie pasuje jako dodatek dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, kotletów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Owoce morwy są bardzo pożywne i charakteryzują się ciekawym smakiem. Można jej używać jako dodatek likierów, dżemów lub sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone, pyszne i chrupiące plastry kokosów są doskonałym zamiennikiem dla konwencjonalnych słodyczy. Znakomicie smakują jako samodzielna przekąska, jak również w musli i płatkach śniadaniowych.

Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardziakiami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej.

Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym.

Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca.

Ekologiczne surowe całe ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca.

Ekologiczny sproszkowany korzeń maca pochodzi z rejonów górskich Peru. Od setek lat stanowi podstawowy element diety w krajach Ameryki Południowej.

Babka płesznik to jednoroczna roślina śródziemnomorska, której najbardziej wartościową częścią są nasiona.

Ekologiczna trawa pszeniczna dostępna w formie sproszkowanej to cenny pokarm odżywczy, uzyskany z młodych pędów pszenicy.

Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali.

Ekologiczne suszone chipsy jabłkowe bez gniazd nasiennych, idealne jako  samodzielna przekąska.

Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli.

Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli.

Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli.

Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.

Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Wiórki kokosowe polecane są jako dodatek ciast, deserów i polew. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna gryka ekspandowana idealna jako dodatek do jogurtów, muesli oraz sałatek.

Góra