Bio Planet

Firma Bio Planet Sp. z o.o. od 2007 r. posiada własny, certyfikowany Zakład Konfekcjonowania w Wilkowej Wsi (otulina Puszczy Kampinoskiej niedaleko Warszawy). Oferuje produkty pod własną marką Bio Planet oraz produkty innych renomowanych producentów żywności ekologicznej. Bio Planet jest obecnie liderem branży, szczególnie w zakresie suszonych owoców ekologicznych (morele, figi, daktyle, śliwki, rodzynki). Spółka rozwija także dział konfekcjonowania usługowego żywności ekologicznej (private labels). Zdrowa żywność z oferty Bio Planet poddawana jest szczegółowej kontroli i selekcj (w tym przez wyspecjalizowane jednostki certyfikujące żywność ekologiczną.

 

Bio Planet to także największa hurtownia zdrowej żywności ekologicznej o zasięgu ogólnopolskim. Oprócz dostarczania na rynek najwyższej jakości produktów pod własnym brandem, jest dystrybutorem takich marek, jak: Alce Nero, Allos, Baby Sun, Bio Planete, Sobbeke, Surovital, Vitaquell, Vivani, Yogi Tea, Zwergenwiese i wielu innych.
Łącznie produktów: 243

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Amarantus to jedna z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin. Polecany do owsianki, zup, do pieczenia chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia bez gotowania.

Suszone banany to pyszna i zdrowa przekąska. Idealny dodatek musli, ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny sproszkowany baobab powstaje ze zmielonego miąższu owoców baobabu.

Białko z ekologicznych nasion konopi to jedno z najlepszych źródeł białka pochodzenia roślinnego.

Bulgur, to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum.

Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.

Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, pochodzące z wilgotnych lasów amazońskich, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską, to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety.

Pyszne i chrupiące plasterki banana. Idealne jako przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pyszne i chrupiące plasterki banana. Idealne jako przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne suszone chipsy jabłkowe bez gniazd nasiennych, idealne jako  samodzielna przekąska.

Ekologiczne prażone chipsy kokosowe to pyszna i chrupiąca przekąska, która może stanowić doskonały zamiennik dla konwencjonalnych słodyczy.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Zwana również grochem włoskim lub cieciorką. Ma delikatny, orzechowy smak. Polecana do różnego rodzaju past, zup, sosów i sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Idealna alternatywa śniadaniowej owsianki lub samodzielna przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli.

Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli.

Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli.

Ekologiczny czystek należy do najstarszych roślin zielarskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli.

Suszone daktyle polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone daktyle polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone daktyle polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne daktyle z pestką suszone w naturalny sposób.

Jedna z najstarszych i najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji. Bogate źródło białka roślinnego. Ma słodko-orzechowy smak. Polecana do past, pasztetów i zup. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Polecana do zup, pasztetów, warzyw i past. Bogata w białka roślinne. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Główny składnik fasolki po bretońsku. Nadaje się do pasztetów, past, zup i dań jednogarnkowych. Bogate źródło białka. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Nazwa fasolki (nerkowata) pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

Jedna z najbardziej odżywczych odmian fasoli. Bardzo pożywna, jest bogatym źródłem białka roślinnego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jedna z najbardziej odżywczych odmian fasoli. Bardzo pożywna, jest bogatym źródłem białka roślinnego. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa.

Suszone figi polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone figi polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone figi polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Doskonała przekąska dla dzieci powyżej 3 roku życia i dorosłych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Źródło pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Polecany do past, pasztetów lub jako dodatek dań obiadowych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Źródło pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka. Polecany do past, pasztetów lub jako dodatek dań obiadowych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Podstawowy składnik grochówki czy wigilijnego grochu z kapustą i grzybami. Polecany jako nadzienie do pierogów, past do chleba, bezmięsnych pasztetów i kotletów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone gruszki polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczna sproszkowana guarana zawiera naturalną kofeinę, w związku z czym doskonale zastąpi tradycyjną kawę.

Kandyzowany imbir polecany jest jako przekąska lub dodatek dań kuchni orientalnej, herbaty lub wypieków. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Kandyzowany imbir polecany jest jako przekąska lub dodatek dań kuchni orientalnej, herbaty lub wypieków. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Inulina pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy. Posiada właściwości prebiotyczne. Polecana jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne sproszkowane jagody acai to bardzo cenny i ciekawy dodatek do diety.

Jagody inkaskie charakteryzują się oryginalnym słodko-cierpkim smakiem. Polecane jako przekąska lub dodatek koktajli, deserów, musli czy ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ekologiczne jaja Bio Planet, ta jaja najwyższej jakości. Pochodzą wyłącznie ze sprawdzonych gospodarstw, pozostających pod stałą kontrolą jednostek certyfikujących oraz służb sanitarnych.

Ekologiczne jaja Bio Planet, ta jaja najwyższej jakości. Pochodzą wyłącznie ze sprawdzonych gospodarstw, pozostających pod stałą kontrolą jednostek certyfikujących oraz służb sanitarnych.

Ekologiczne jaja o kury zielononóżki pochodzą wyłącznie ze sprawdzonych gospodarstw, pozostających pod stałą kontrolą jednostek certyfikujących oraz służb sanitarnych.

Ekologiczne jaja o kury zielononóżki pochodzą wyłącznie ze sprawdzonych gospodarstw, pozostających pod stałą kontrolą jednostek certyfikujących oraz służb sanitarnych.

Ekologiczna trawa jęczmienna dostępna w formie sproszkowanej to cenny pokarm odżywczy, uzyskany z młodych łodyżek jęczmienia.

Góra