Bio Planet

Firma Bio Planet Sp. z o.o. od 2007 r. posiada własny, certyfikowany Zakład Konfekcjonowania w Wilkowej Wsi (otulina Puszczy Kampinoskiej niedaleko Warszawy). Oferuje produkty pod własną marką Bio Planet oraz produkty innych renomowanych producentów żywności ekologicznej. Bio Planet jest obecnie liderem branży, szczególnie w zakresie suszonych owoców ekologicznych (morele, figi, daktyle, śliwki, rodzynki). Spółka rozwija także dział konfekcjonowania usługowego żywności ekologicznej (private labels). Zdrowa żywność z oferty Bio Planet poddawana jest szczegółowej kontroli i selekcj (w tym przez wyspecjalizowane jednostki certyfikujące żywność ekologiczną.

 

Bio Planet to także największa hurtownia zdrowej żywności ekologicznej o zasięgu ogólnopolskim. Oprócz dostarczania na rynek najwyższej jakości produktów pod własnym brandem, jest dystrybutorem takich marek, jak: Alce Nero, Allos, Baby Sun, Bio Planete, Sobbeke, Surovital, Vitaquell, Vivani, Yogi Tea, Zwergenwiese i wielu innych.
Łącznie produktów: 338

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie.

Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Ekologiczne migdały blanszowane to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy.

Orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzechów pochodzących wyłącznie z czystych, ekologicznych regionów Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku.

Ekologiczne orzechy macadamia to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów.

Orzeszki pistacjowe to owoce pistacji właściwej (Pistacia vera), mają postać owalnego pestkowca przypominającego nieco oliwkę i należą do jednego z najbardziej odżywczych gatunków orzechów. Znane również jako zielone migdały. Ekologiczne pistacje prażone i solone, to wyśmienita samodzielna przekąska.

Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.

Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.

Syrop z agawy (zwany także nektarem z agawy) jest środkiem słodzącym produkowanym w Meksyku z niektórych gatunków agawy. Ma przyjemny smak, porównywalny ze słabym miodem. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu, dzięki czemu znalazł wiele zastosowań w sztuce kulinarnej.

Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne blanszowane migdały idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Pyszne migdały cięte idealne jako przekąska bądź dodatek potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego

Delikatne i łagodne w smaku orzechy brazylijskie pochodzące wyłącznie z czystych regionów Ameryki południowej. Idealne jako pożywna przekąska i dodatek do płatków, ciast i innych deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy pekan to jedne z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Mają lekko maślany smak i aromat. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzeszki piniowe idealnie nadają się na przekąskę oraz jako dodatek sosów, sałatek, makaronów i ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecane jako dodatek do sałatek lub jako samodzielna przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pestki dyni idealnie nadają się na przekąskę oraz jako dodatek sałatek, zup i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pyszne i chrupiące plasterki banana. Idealne jako przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pyszne i chrupiące plasterki banana. Idealne jako przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Kandyzowany imbir polecany jest jako przekąska lub dodatek dań kuchni orientalnej, herbaty lub wypieków. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Kandyzowany imbir polecany jest jako przekąska lub dodatek dań kuchni orientalnej, herbaty lub wypieków. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Inulina pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy. Posiada właściwości prebiotyczne. Polecana jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Stanowi substytut tradycyjnego kakao. Polecany do wypieków, polew i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Mieszanka studencka to doskonała przekąska lub dodatek do różnego rodzaju ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Syrop daktylowy to substytut cukru doskonale nadający się do słodzenia napojów, ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Wiórki kokosowe polecane są jako dodatek ciast, deserów i polew. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone banany to pyszna i zdrowa przekąska. Idealny dodatek musli, ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone daktyle polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone daktyle polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone daktyle polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone figi polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone figi polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Suszone figi polecane są jako zdrowa i pyszna przekąska lub jako dodatek ciast i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jagody Goji to jedne z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Są doskonałym źródłem białka. Polecane jako samodzielna przekąska lub dodatek ciast, musli i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jagody Goji to jedne z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Są doskonałym źródłem białka. Polecane jako samodzielna przekąska lub dodatek ciast, musli i deserów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Jagody inkaskie charakteryzują się oryginalnym słodko-cierpkim smakiem. Polecane jako przekąska lub dodatek koktajli, deserów, musli czy ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Krążki ananasa polecane są jako przekąska lub dodatek sałatek, deserów i koktajli. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Doskonały dodatek ciast i kompotów. Sprawdza się również idealnie jako samodzielna przekąska. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Tropikalny owoc o wyjątkowym aromacie. Zalecana jako pożywna przekąska lub dodatek mięs, deserów, sałatek i ciast. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Wyśmienita i pożywna przekąska lub dodatek mięs, sałatek i pierogów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Wyśmienita i pożywna przekąska lub dodatek mięs, sałatek i pierogów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Wyśmienita i pożywna przekąska lub dodatek mięs, sałatek i pierogów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Owoce morwy są bardzo pożywne i charakteryzują się ciekawym smakiem. Można jej używać jako dodatek likierów, dżemów lub sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Pomidory suszone doskonale wzbogacają smak i aromat każdej potrawy. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Idealny dodatek wszelkiego rodzaju ciast, deserów, sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Idealny dodatek wszelkiego rodzaju ciast, deserów, sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Idealny dodatek wszelkiego rodzaju ciast, deserów, sałatek. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Śliwki te charakteryzują się wyjątkowym aromatem i smakiem. Doskonałe do kompotów, deserów lub potraw mięsnych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Śliwki te charakteryzują się wyjątkowym aromatem i smakiem. Doskonałe do kompotów, deserów lub potraw mięsnych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Śliwki te charakteryzują się wyjątkowym aromatem i smakiem. Doskonałe do kompotów, deserów lub potraw mięsnych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Zdrowa i pożywna przekąska lub dodatek deserów, płatków śniadaniowych i lodów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Zdrowa i pożywna przekąska lub dodatek deserów, płatków śniadaniowych i lodów. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Doskonała przekąska dla dzieci powyżej 3 roku życia i dorosłych. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Góra