MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BIO 200 g - TERRASANA

BP_1355

16,77 zł

Zyskujesz 16 pkt [?]

SKŁADNIKI
100% maranta (skrobia z korzenia)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym,  może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw:  klarownych  zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca się mieszanie maranty trzcinowatej z zimnym płynem, a następnie dodanie mieszanki do gorącego płynu. Podgrzewa się potrawę tylko do momentu, aż zgęstnieje.
Do wypieków można użyć jej w ilości 10% całej objętości mąki.
Działa w  minusowych temperaturach i zapobiega tworzeniu się kryształków lodu w zamrażanych produktach.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1519 kJ / 362kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88,2 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 3,4 g

Białko - 0,3 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Czas wysyłki 3-5 dni

No customer reviews for the moment.

Napisz opinię

MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BIO 200 g - TERRASANA

MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BIO 200 g - TERRASANA

Maranta trzcinowata  to bezglutenowa, lekkostrawna i pożywna mąka skrobiowa zwana arrowroot, pozyskiwana z korzeni roślin zaliczających się do rodziny botanicznej marantowatych pochodzących z Ameryki Południowej.

Produkty powiązane

Góra