Pikantna pasta z papryczek chili - Arrabbiata di peperoncini 130g LaSelva

VIC_0227

18,03 zł

Zyskujesz 18 pkt [?]

Pikantna pasta z papryczek chili i czerwonej papryki z warzyw rosnących w naszym gospodarstwie w Toskanii.

Wskazówka: aby przedłużyć okres przydatności do spożycia po otwarciu produktu, należy dodać łyżkę oliwy na górną warstwie w słoiku.

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce.

Rolnictwo ekologiczne-System kontroli WE. Jednostka certyfikująca ICEA IT BIO ICA B033.



Skład: papryka chili 46%*, papryka*, oliwa z oliwek extra virgin*, ocet winny*, sól morska
*składniki pochodzenia organicznego 

 

Producent:

LaSelva, to toskański producent wysokiej jakości przetworów owocowych i warzywnych BIO, makaronów BIO, oliwy z oliwek Extra Vergine BIO, octów balsamicznych BIO, miodów selekcjonowanych BIO, wysokiej jakości win wytrawnych BIO. Od 1980 roku, na powierzchni około 350 ha, zajmuje się (w oparciu o wytyczne rozporządzenia w sprawie rolnictwa ekologicznego UE) uprawą warzyw i owoców ekologicznych, a także zboża i mieszanek paszowych dla bydła. Pola są orane za pomocą brony i pługu, a wszystkie materiały organiczne, takie jak słoma, obornik, drewno i przycięte rośliny są kompostowane. Nie używa się tu nawozów sztucznych i pestycydów, a ochrona upraw czyli obrona przed chorobami, inwazją owadów i zwalczanie chwastów jest prowadzona za pomocą naturalnych środków. Firma wspiera regenerację rodzimych gatunków roślin i zwierząt, poprzez budowę małych siedlisk dla zwierząt.
Czas wysyłki1-2 dni

Napisz opinię

Pikantna pasta z papryczek chili - Arrabbiata di peperoncini 130g LaSelva

Pikantna pasta z papryczek chili - Arrabbiata di peperoncini 130g LaSelva

Pikantna pasta z papryczek chili i czerwonej papryki z warzyw rosnących w ekologicznym gospodarstwie w Toskanii.

Produkty powiązane

Góra