Pasta słonecznikowa z grzybami shitake BIO 180g Zwergenwiese

BP_1110

12,38 zł

Zyskujesz 12 pkt [?]

Pasta słonecznikowa z shitake wytwarzana jest z produktów pochodzących z upraw ekologicznych. Smak i wartości odżywcze zawdzięcza udanej kompozycji składników i przypraw, przede wszystkim nasionom słonecznika oraz grzybom shitake.

Ziarna słonecznika to bogactwo wielu cennych składników, 100 g zawiera ponad 30% wielonienasyconych tłuszczów i między innymi 50 mg witaminy E, która chroni organizm przed wolnymi rodnikami. Słonecznik można jeść pod każdą postacią: na surowo, prażony, jako dodatek do różnego rodzaju potraw oraz jako podstawa past. Medycyna chińska przypisuje mu naturę ogrzewającą i smak słodki. Ma działać korzystnie na śledzionę-trzustkę i wzmacniać energię Qi, nawilżać jelita i leczyć zaparcia związane z suchością.

Grzyby shitake, zwane też twardziakami japońskimi, rosną na martwych kłodach drzewa liściastego. Na świecie, a zwłaszcza w Japonii i Chinach, cieszą się uznaniem ze względu na wyjątkowy smak i właściwości lecznicze. Grzyby te zmniejszają zawartość cholesterolu w organizmie i przeciwdziałają stwardnieniu tętnic. W Japonii od kilkuset lat stosuje się je do leczenia m.in. guzów, przeziębienia, chorób serca, wysokiego ciśnienia, otyłości, problemów seksualnych i problemów powodowanych starzeniem się. Zawierają interferon, białko wywołujące reakcję odpornościową na raka i choroby wirusowe, co udowodniły badania przeprowadzone już w latach 60. w Krajowym Instytucie Badania Raka w Tokio.



Skład:
nasiona słonecznika 37%, woda, olej słonecznikowy, grzyby shitake

Producent:

Firma Zwergenwiese od przeszło 30 lat produkuje przetwory warzywne, owocowe i z nasion oleistych. Wytwarzane produkty są w 100% wegetariańskie, nie zawierają dodatków chemicznych, jaj, glutenu, drożdży i co ważne są bezpieczne dla diabetyków, ponieważ cukier przemysłowy, rafinowany jest zastąpiony słodem jabłkowym i syropem z agawy.
 
Wszystkie produkty posiadają atest i są ekologiczne, a stała analiza laboratoryjna, badania mikrobiologiczne i sensoryczne zapewniają maksymalne bezpieczeństwo jakości produktów.
Czas wysyłki 3-5 dni

No customer reviews for the moment.

Napisz opinię

Pasta słonecznikowa z grzybami shitake BIO 180g Zwergenwiese

Pasta słonecznikowa z grzybami shitake BIO 180g Zwergenwiese

Pasta słonecznikowa z shitake wytwarzana jest z produktów pochodzących z upraw ekologicznych. Smak i wartości odżywcze zawdzięcza udanej kompozycji składników i przypraw, przede wszystkim nasionom słonecznika oraz grzybom shitake.

Produkty powiązane

Góra